Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

01. јул 2017.

18. ПУТ ОДРЖАНЕ САВСКЕ ВАТРЕ

18. ПУТ ОДРЖАНЕ САВСКЕ ВАТРЕ

Традиционална манифестација посвећена реци Сави, риби, екологији, спорту, култури, забави и пријатељству, ове године је одржана 18. пут на кеју поред Саве, иза Београдског сајма. 

Отварању манифестације присуствовала је председница ГО Савски венац Ирена Вујовић са директором Туристичке организације Београда Миодрагом Поповићем, под чијим се покровитељством и одржава ова манифестација.

У оквиру овогодишње манифестације одржано је такмичење у спремању рибље чорбе, под називом Меморијал „Никола Симић“, затим турнир у шаху, такмичење у стрељаштву и такмичење у пецању за децу под слоганом „Удицом против дроге“, а најбољи  су освојили занимљиве награде.

Председница општине Ирена Вујовић је поздравила присутне и истакла да је општина Савски венац поред Туристичке организације Београда, Београдског сајма и великог броја градских јавно-комуналних предузећа, подржала одржавање ове манифестације.

Mанифестација „Савске ватре“, коју организује Феријални савез Србије заједно са Спортско-риболовачким друштвом Сењак и Београдским сајмом, одржава се сваког првог викенда у јулу месецу, а стицање навика у очувању природе, посебно река и њихових обала је један од њених најважнијих сегмената.

Манифестација оживљава простор Савског кеја на територији Градске општине Савски венац, а кроз дешавања поред воде и у води, омогућава да се шири радост, добре вибрације и пријатељство међу људима.