Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

29. јун 2017.

18. ПУТ СЕ ПАЛЕ САВСКЕ ВАТРЕ – СИЂИ ДО РЕКЕ

18. ПУТ СЕ ПАЛЕ САВСКЕ ВАТРЕ – СИЂИ ДО РЕКЕ

Mанифестација „Савске ватре“, коју организује Феријални савез Србије заједно са Спортско-риболовачким друштвом Сењак и Београдским сајмом, а под покровитељством Туристичке организације Београда и уз подршку Градске општине Савски венац, одржаће се у суботу 01. јула 2017. године, на кеју поред Саве, на потезу од ресторана  „Шест топола“ до новог моста на Ади Циганлији, од 10 до 18 часова.

Традиционална манифестација, такмичење у кувању рибље чорбе, посвећена реци Сави, риби, екологији, спорту, култури, забави и пријатељству, ове године се одржава 18. пут. На обали Саве у непосредној близини Београдског сајма, запалиће се ватре и замирисати рибља чорба, док ће спортисти и такмичари у различитим дисциплинама одмерити своје снаге. Наравно, неће изостати ни забава, песма и игра, смех и радост и традиционална феријална дружења, а биће и награда.

Манифестација оживљава простор Савског кеја на територији Градске општине Савски венац, која кроз дешавања поред воде, а и у води, омогућава да се шири радост, добре вибрације и пријатељство међу људима, а све то под слоганом „Сиђи до реке“.

„Савске ватре“ пале се сваког првог викенда у јулу месецу, а Туристичка организација Београда прогласила је овај догађај као најмасовнију манифестацију за град Београд у програму „Сиђи до реке“.  Екологија је као и петходних година, најважнији сегмент манифестације и усмерена је на стицање навика у очувању природе, посебно река и њихових обала.

У оквиру овогодишње манифестације одржаће се такмичење у спремању рибље чорбе, под називом Меморијал „Никола Симић“, затим турнир у шаху, такмичење у стрељаштву, и такмичење у пецању за децу под слоганом „Удицом против дроге“, у организацији Риболовачког друштва Сењак. Најбољима следују занимљиве награде.

Позивамо све београђане да сиђу до реке и дођу на Савске ватре, гарантујемо добру забаву.