Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

08. март 2017.

„Беби паркинг места” од 20. марта у зонама три породилишта

„Беби паркинг места” од 20. марта у зонама три породилишта

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис” од 20. марта покреће нову акцију „Беби паркинг место”, у оквиру које ће се прикупљати новац од наплате паркирања са по три посебно обележена паркинг места испред сваког од породилишта која се налазе у зонираном подручју града. Циљ акције је да „Паркинг сервис” од прикупљених новчаних средстава обезбеди неопходну опрему за потребе породилишта.

Подршку овом пројекту дала је и председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић, на чијем подручју се између осталог налазе  2 највећа породилишта у Србији.„Паркинг сервис” је прибавио све неопходне сагласности ресорног Секретаријата за саобраћај, док су током јануара одржани састанци са свим директорима болница, на чију иницијативу се акција и покреће.

Започето је обележавање укупно девет „беби” паркинг места. Приход остварен по започетом часу паркирања, прикупљен на годишњем нивоу, „Паркинг сервис” ће искористити за куповину неопходне опреме за породилишта. Планирано је да се овом акцијом пружи прилика да се побољшају услови у здравственим установама.

По три „беби” паркинг места налазе се испред ГАК „Народни фронт”, Института за гинекологију и акушерство и КБЦ „Звездара”. Ова паркинг места биће обележена таблом с натписом и симболичном сликом, у виду налепнице на саобраћајном знаку испод знака „П” за паркирање. За обележена „беби” паркинг места важиће режим паркирања зоне у којој се конкретно паркинг место налази. Донација ће бити уручена продилиштима следеће године у ово време, у вредности укупног прихода прикупљеног од наплате паркирања са три паркинг места, за свако породилиште појединачно.