Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

27. април 2017.

БЕОГРАД ТРЧИ СА ОСТАТКОМ СВЕТА

БЕОГРАД ТРЧИ СА ОСТАТКОМ СВЕТА

У организацији „Belgrade Urban Running team-a“, а уз подршку Градске општине Савски венац и Балканске Тркачке Лиге, у Хајд парку  ће се 07. маја, по први пут одржати глобална хуманитарна трка „Wings For Life World Run “,  са почетком у 13,00 часова.

„Wings For Life World Run “  покренут је 2014. године, како би се прикупила средства за „Wings For Life Spinal Cord Research“ фондацију, а до сада је преко 300.000 људи учествовало у трци. Ова међународна трка је једно од битних дешавања у спортском календару за тркаче на свим нивоима, од почетника, до посвећених тркача и такмичара у колицима.

Старт трке ће се одиграти у исто време на четири континента, а ове године ће учествовати и хиљаде тркача, који ће користити “Wings for Life World Run” апликацију. Сви учесници ће у исто време бити на улицама широм света и кренути трку са циљем прикупљања средстава за излечење повреда кичмене мождине. Сви могу да учествују, а за разлику од осталих такмичења у овој трци циљна линија, или „Catcher Car“ јури учеснике.

Ово је јединствен концепт синхронизоване трке у којој учесници из целог света трче истовремено, а дешавање је увело још један узбудљив елемент, а то је „Catcher car“: на свакој локацији, возило даје тркачима предност од 30 минута, након чега креће ка тркачима одређеном брзином. Без обзира у ком тренутку их возило стигне, учесници имају изузетну прилику да изненаде себе личним циљевима, док су мушкарац и жена које возило последње стигне проглашени глобалним победницима.

У Београду ће се одвијати трка „Wings for Life Apps Run“, штo значи да ће учесници трке путем апликације на својим телефонима моћи да прате колико су испред циљне линије. Такође, кроз апликацију је могуће донирати средства која ће у потпуности бити искоришћена у хуманитарне сврхе.

Регистрација је једноставна и могућа у четири корака:

1. Download апликације

2. Клик на црвено дугме у дну екрана Register now

3. Одабир опције “Join an organized App run”

4. Финиш регистрације одабиром Београда као локације за трчање

 

Регистрација је такође могућа преко сајта фондације „Wings for Life World Run“  путем линка у наставку:

http://www.wingsforlifeworldrun.com/int/en/app-run-belgrade/