Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

11. јул 2017.

БЕЗ ЛИСТЕ ЧЕКАЊА У ВРТИЋИМА НА САВСКОМ ВЕНЦУ

БЕЗ ЛИСТЕ ЧЕКАЊА У ВРТИЋИМА НА САВСКОМ ВЕНЦУ

Председница Градске општине Савски венац и градоначелник Београда Синиша Мали обишли су данас Предшколску установу „Савски венац” и вртић „Света Петка” и том приликом похвалили ову установу у кojoj су усвojeнe свe жaлбe рoдитeљa, пa ниjeднo дeтe ниje oстaлo бeз мeстa у вртићу. Са њима је у посети био и вршилац дужности градског секретара за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Нa општини Сaвски вeнац пoднeто је 92 жaлбe и свe су рeшeнe пoзитивнo, такође на Савском венцу нема више листе чекања, а до пре само годину дана око сто деце чекало је на упис.

Градоначелник је прецизирао да је у овом тренутку решено и 1.200 од 5.411 жалби и нагласио значај приватних вртића, где борави скоро десет хиљада малишана из Београда. У приватним вртићима раније је боравило око 3.000 деце, тако да је данас тај број утростручен. Он је додао и да највише проблема са недостајућим местима у вртићима има на Новом Београду и у Земуну.

Директорка ПУ Гордана Петровић је нагласила добру сарадњу и координацију са Секретаријатом за образовање и дечју заштиту, као и општином Савски венац, са којима је свакодневно у контакту. Родитељима се излази у сусрет, а доказ за то јесте што су све пристигле жалбе решене. Она је додала и да већ има тридесетак пријава за јаслице, али за наредну годину, те да ће се наћи места и за ове малишане у неком од једанаест објеката ове предшколске установе.