Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

08. март 2017.

ДАМАМА НА ПОКЛОН САДНИЦЕ ЗА 8. МАРТ

ДАМАМА НА ПОКЛОН САДНИЦЕ ЗА 8. МАРТ

 

Општина Савски венац обележава Међународни дан жена читавим сплетом догађаја. Упркос лошим временским приликама, дружење са дамама започела је јутрос председница општине Ирена Вујовић на Дедињском скверу. Том приликом свим припадницама лепшег пола поклоњене су саднице четинара које је обезбедило ЈП „Србијашуме“.

-О правима и положају жена требамо разговарати свакога дана, а не само 8. марта, када се обележава Међународни дан жена. Дружење са нашим суграђанкама смо започели овде, а наставићемо у Кући краља Петра од 17 часова – најавила је Ирена Вујовић и честитала свим припадницама лепшег пола Дан жена.

Она је такође додала да се положај жена поправља и да жене све више учествују у политичком и друштвеном животу.

-Желимо да дамо на значају женама са општине Савски венац, али морам да истакнем да мислимо на њих сваки дан, а не само када су важни датуми – навела је председница општине и захвалила предузећу „Србијашуме“ што су се одазвали данашњој акцији.

Директор ЈП „Србијашуме“ Предраг Алексић је указао на значај жена у друштву, али и у том предузећу, напоменувши да се поклањањем садница четинара указује и на значај шума, а поводом Дана шума који се такође обележава овог месеца.