Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

12. мај 2017.

ДОДЕЉЕНО 12 ШКОЛАРИНА ОДАБРАНИМ УЧЕНИЦИМА У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „УМ ЦАРУЈЕ“

ДОДЕЉЕНО 12 ШКОЛАРИНА ОДАБРАНИМ УЧЕНИЦИМА У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „УМ ЦАРУЈЕ“

У просторијама Градске општине Савски венац данас је одржана свечана додела 12 школарина у виду ваучера, ученицима шестих разреда из четири основне школе са Савског венца, за похађање неформалног образовања путем програма СуанПан менталне аритметике, који реализује Образовани центар Вијугица Београд  у сарадњи са општином Савски венац, а у оквиру акције „Ум царује“.

Догађају су присуствовали представници општине Савски венац, представници Образовног центра Вујугица и директорка Образовног центра Про-менс из Ниша, који је власник лиценце СуанПан програма.

СуанПан ментална аритметика је међународни програм за истицање потенцијала и јачање пажње, концентрације, меморије и самопоуздања, а дуги низ година се спроводи у градовима широм Европе. Сам методички пакет заснива се на раду на абакусу, психолошким тестовима и игровним активностима. Резултати програма су мерљиви и транспарентни, тако да се напредовање и постигнућа деце јасно графички приказују кроз период од осам месеци, колико програм траје. Похађање овог алтернативног вида образовања омогућено је ученицима из основних школа „Петар Петровић Његош“, Војвода Радомир Путник“, „Радојка Лакић“ и „Војвода Мишић“, а одабир деце реализован је путем радионица које су едукатори Образовног центра Вијугица одржали у наведеним основним школама.

Чланица Већа општине Савски венац Данијела Мирјанић честитала је данас добитницима ваучера и истакла да се општина Савски венац труди да буде поуздан савезник својим најмлађим суграђанима, како кроз разне програмске активности које су деци доступне у ДКЦ Мајдан потпуно бесплатно, тако и кроз подршку пројектима значајним за побољшање њихових свеукупних потенцијала.

-Градска општина Савски венац је прва београдска општина у чијим се основним школама реализује пројакат „Ум царује“, а који се показао као веома успешан програм јер доводи до побољшања пажње, концентрације, меморије и логичког закључивања код деце – рекла је Данијела Мирјанић и захвалила Образовном центру Вијугица на донацији у вредности од 750.000,00 динара, намењеној за финанасирање школарина основцима са Савског венца.