Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

29. март 2017.

ГРАЂАНИ САВСКОГ ВЕНЦА НА ДРУЖЕЊУ СА КОМШИЈОМ ЖИКОМ ШАРЕНИЦОМ

ГРАЂАНИ САВСКОГ ВЕНЦА НА ДРУЖЕЊУ СА КОМШИЈОМ ЖИКОМ ШАРЕНИЦОМ

Градска општина Савски венац организовала је синоћ за своје суграђане дружење са комшијама у просторијама Куће краља Петра Првог на Сењаку. Грађани Савског венца су били у прилици да се друже са комшијом Живорадом Николићем, познатијим као Жика Шареница.

На почетку дружења присутнима се обратила председница ГО Савски венац Ирена Вујовић и истакла да су неформална дружења са комшијама и пријатељима  иделна прилика  да грађани  изнесу своје мишљење и предлоге, јер већина оног што ради општина, спроводи се управо на иницијативу грађана.

- Моја идеја  је да кроз оваква дружења приближимо руководство општине грађанима.  На почетку свог манадата сам рекла да нећу бити председник општине изолован од својих грађана, а  делујући у том правцу иницирала сам и ово дружење вечерас. Желим да  кроз оваква дружења  покренемо дух заједништва, да зближимо наше суграђане, јер  једино заједничким снагама можемо да покрећемо, мењамо и унапређујемо нашу општину. Истакнути појединци и познате личности које живе на територији наше  општине могу да допринесу подизању угледа Савског венца  – истакла је Ирена Вујовић и захвалила Жики Николићу и његовим сарадницима што су одвојили своје време да ово вече проведу са комшијама са Савског венца.

Велики број окупљених суграђана уживали су у дружењу са Жиком Шареницом и његовим дугогодишњим сарадницима Нином Мудринић и господином Батом Милатовићем. Са комшијама, уз мало вина, опуштену причу,  понеку анегдоту, али и све оно што је обележило живот и рад нашег познатог тв водитеља,  учинило је да ово буде вече за памћење. Судећи по посећености и позитивним утисцима сличан догађај ће се бити поновљен.