Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

09. јун 2017.

ГРАДСКИ МЕНАЏЕР И ДИРЕКТОРИ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА НА САСТАНКУ СА ГРАЂАНИМА САВСКОГ ВЕНЦА

ГРАДСКИ МЕНАЏЕР И ДИРЕКТОРИ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА НА САСТАНКУ СА ГРАЂАНИМА САВСКОГ ВЕНЦА

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић организовала је јуче у просторијама општине састанак са грађанима из Балканске и околних улица у циљу решавања вишедеценијских проблема који муче становнике овог дела Савског венца.

Састанку су присуствовали градски менаџер Горан Весић, в.д. градског секретара за саобраћај Душан Рафиловић, директор Дирекције за путеве Славиша Живковић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Драган Ђорђевић, директор ЈКП „Београд пут“ Иван Тејић и  в.д. директора Завода за заштиту споменика културе града Београда Оливера Вучковић.

По први пут грађанима је омогућено да остваре непосредну комуникацију са челницима Града и директорима Јавних комуналних предузећа, како би изнели проблеме са којима се суочавају и дали своје предлоге за решавање истих.

Тема састанка били су углавном проблеми комуналне природе, запуштена саобраћајна инфраструктура, оронуле фасаде, али и остали проблеми који су годинама уназад били занемарени, јер претходна градска и општинска власт није показала вољу да изађе у сусрет потребама грађана.

Резултат лошег рада претходног руководства је катастрофално стање насеља и улица у централној зони града, кoje имамо данас, а то највише погађа грађане који ту живе – рекла је Ирена Вујовић.

На састанку се договарало о пројекту за уређење Балканске улице, регулисању саобраћајне сигнализације, појачавању јавног осветљења тамо где је потребно, одржавању комуналног реда на јавним површинама и обнови руинираних фасада које су под заштитом државе.

Грађани су се сложили са председницом општине и градским менаџером да се након реконструкције Балканске улице, која се планира следеће године, ова улица претвори у улицу старих заната, како би се очувао јединствени дух једне од најстаријих београдских улица.

За одређене пројекте који се тичу уређења овог дела општине Савски венац већ је расписан јавни конкурс. Како је навео градски менаџер, ниједан пројекат који Град планира да спроведе неће бити реализован без претходне консултације са грађанима, те је најавио ускоро још један сличан састанак.

Ирена Вујовић је још једном позвала грађане да се активно укључе у рад и активности општине и подсетила да се пријем грађана врши стално, те да, све иницијативе које се тичу уређења општине и подизања квалитета живота грађана могу да поднесу сваког радног дана на писарници општине.