Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

08. мај 2017.

ИРЕНА ВУЈОВИЋ И ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШЛИ РАДОВЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ УЛИЦЕ ЉУТИЦЕ БОГДАНА

ИРЕНА ВУЈОВИЋ И ГОРАН ВЕСИЋ ОБИШЛИ РАДОВЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ УЛИЦЕ ЉУТИЦЕ БОГДАНА

Градски менаџер Горан Весић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и председница општине Савски венац Ирена Вујовић обишли су данас радове на реконструкцији Улице Љутице Богдана, на делу од Сокобањске до Улице др Милутина Ивковића. 

Весић је истакао да ће радови, вредности 65 милиона динара, обухватити 600 метара ка Аутокоманди, будући да је горњи део реконструисан прошле године. Он је најавио да ће комплетни радови бити завршени до 20. маја, односно да ће све бити готово до фудбалске утакмице Србије и Велса, која се игра 11. јуна. 

Радови ће, према његовим речима, обухватити потпуну замену коловозне конструкције, реконструкцију тротоара и такси стајалишта, израду дренажног система уз парк, као и нову вертикалну и саобраћајну сигнализацију. 

– Ова улица је била у веома лошем стању. Некада је она била прекривена коцком преко које је само пресвучен асфалт и због чега је било веома тешко возити по њој. Прошле године је завршена реконструкција водоводних цеви на овом потезу, а куриозитет је да су нађене цеви и на само 50 центиметара од површине, што је јасан знак да их је неко некад поставио нелегално – истакао је градски менаџер. 

Он је подсетио да се то често дешава у Београду и да из истог разлога касни и реконструкција Обилићевог венца или радови на фонтани на Славији. Како је прецизирао, управо због нелегалних водоводних цеви, радови на Обилићевом венцу биће завршени 1. јуна, док ће гаража на том месту бити поново на располагању грађанима 1. јула, као и зона од Сремске до краја Маршла Бирјузова.   

Када је реч о фонтани на Славији, Весић је истакао да је извођач добио месец дана продужетка рока такође због неуцртаних инсталација испод саме фонтане, због чега ће бити отворена 6. јуна, када креће и реконструкција Рузвелтове, Славије и Булевара ослобођења. 

Он је подсетио да је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда од 1. јанура до 1. маја 2017. године Граду Београду приходовала 2, 3 милијарде динара, од којих је 800 милиона наплаћено од продаје земљишта и 1,5 милијарди динара од накнаде за грађевинско земљиште. 

– Ми се трудимо да што више локација огласимо за продају, међу којима је, управо данас оглашена једна локација на Савском венцу од 900 квадрата за изградњу станова, за коју очекујемо око 80 милиона динара прихода. Град Београд се труди да у што краћем року припреми локације за градњу. С тим у вези обавили смо и састанак са Дирекцијом за имовину Републике Србије како бисмо локације које су делом у власништву града и републике заједно оглашавали и на тај начин убрзали процес. Јер, оно што је добро за Београд, за сваку локацију која се огласи, јави се неколико купаца – указао је Весић  и захвалио председници општине Савски венац на иницијативи, ресорном секретаријату и „Београд-путу”, као извођачу радова. 

Ирена Вујовић захвалила је Граду Београду што излази у сусрет грађанима Савског венца, на чију се иницијативу и обављају данашњи радови. Она је подсетила да се такође изводе радови и у Улици Баје Пивљанина, да је завршена реконструкција тротоара на Зеленом венцу, а да се слични радови изводе и у Вишеградској улици. Такође је најавила изградњу и бициклистичке стазе, до краја године од Љутице Богдана до Незнаног јунака, као и реконструкцију Улице Александра Стамболијског, као и израду пројекта за реконструкцију Булевара кнеза Александра Карађорђевића. 

Догађају је присуствовао директор „Београд-пута” Иван Тејић и в.д. подсекретара за јавни превоз Славиша Живковић.