Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

01. јул 2017.

Ирена Вујовић отворила први „Global fest Sava port” на Савској променади

Ирена Вујовић отворила први „Global fest Sava port” на Савској променади

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић отворила је данас први „Global fest Sava port” на Савској променади, који организује Туристичка организација ГО Савски венац у сарадњи са Културним центром „Nea Pangea” и организацијом AIESEC, а уз подршку компаније „Eagle Hills”. Отварању манифестације присуствовали су  градоначелник Београда Синиша Мали и председник Скупштине града Никола Никодијевић.

У оквиру фестивала своју културу и традицију представљају Грчка, Италија, Ирска, Сједињене Америчке Државе, Куба, Хаваји, Бразил, Египат, Авганистан, Турска, Азербејџан, Алжир, Мароко, Тунис, Кина, Тајланд, Јужна Кореја, Малезија, Индија и Индонезија.

Ирена Вујовић је истакла да јој је велико задовољство што је у прилици да отвори први фестивал на Савској променади у организацији општине и Туристичке организације Савски венац.
–   Настојаћемо да ова манифестација буде увршћена у стални програм ТО ГО Савски венац и постане традиционална.  Циљ фестивала је упознавање различитих култура, а надам се да ће попут градоначелника Синише Малог и председника Скупштине града Николе Никодијевића данас овде до краја дана доћи још много суграђана и тако увеличати ову манифестацију – рекла је Ирена Вујовић, подсетивши да ће вечерас у 20 часова на фестивалу бити оржан и концерт Лене Ковачевић.

Градоначелник  Синиша Мали је истакао да фестивал који је организовала општина Савски венац представља још једну прилику за дружење суграђана.
–     Ово је још једна лепа слика Београда на почетку лета, а нас очекује још Карневал бродова, Бир фест и велики број других манифестација у броју који Београд никада није до сада имао. У односу на првих пет месеци протекле године у истом периоду ове године имамо за трећину више туриста у Београду, више ноћења и то доказује да треба да наставимо да радимо на овај начин. Што више манифестација будемо организовали имаћемо више туриста али ћемо истовремено и нашим суграђанима омогућити да уживају у свом граду – истакао је Синиша Мали.

Поред богатог културно-уметничког програма и представљања културе и традиције земаља учесница кроз музику и игру, фестивал има и хуманитарни карактер, а своје штандове имају Храм Светог Саве и Школа за оштећене слухом-наглуве „Стефан Дечански”.

Од 15:30 часова на Савској променади биће приређен богат музичко - плесни програм на бини у трајању од пет сати, а у 20 часова почиње концерт Лене Ковачевић.

Још једном позивамо све београђане да нам се придруже, гарантујемо добру забаву.