Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

09. мај 2017.

ИСТОРИЈСКИ КОРАЦИ НА „WINGS FOR LIFE WORLD RUN“ ТРЦИ

ИСТОРИЈСКИ КОРАЦИ НА „WINGS FOR LIFE WORLD RUN“ ТРЦИ

Четврта годишња Wings for Life World Run трка прикупила је 6,8 милиона евра, које је донирало 155.288 регистрованих учесника за истраживање повреда кичмене мождине.

Учесник трке у инвалидским колицима Арон Андерсон из Шведске постао је нови глобални шампион у мушкој конкуренцији (92,14 километара), док је Бартош Олзевски из Пољске био тркач који је постигао најдужу дистанцу (88,24 километара). Спортискиња из Пољске, тркачица Доминика Стелмах (68,21 километар), крунисана је глобална шампионка у женској конкуренцији.

Поред званичних трка, одржане су и организоване Wings for Life World Run трке на преко 50 локација широм света међу којима је био и Београд. Подршку овој међународној хуманитарној трци пружили су Балканска Тркачка лига, заједница Running и Градска општина Савски венац.

За све оне који су у недељу били у Хајд парку узбуђења није недостајало. Преко 100 учесника учествовало је на организованом App Run-у одржаном по лошим временским условима и веома захтевној стази. Немања Максић успео је да заврши App Run на другом месту на свету, са претрчаних 51,40 километара, док је у женској конкуренцији победила Јелена Радосављевић, са претрчаних 22,86 километара. Поред другог места на свету, трку је обележио и Немањин осмех који је имао на лицу до самог краја трке.

''Колико год да ми је било тешко током трке, била ми је част да трчим за оне који то не могу. Драго ми је да сам дао свој допринос у нади да ће једног дана пронаћи лек за повреду кичмене мождине и да ћемо сви трчати заједно''- изјавио је Немања након трке.