Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

12. јул 2017.

ЛЕП ПОЧЕТАК ЛЕПЕ ТРАДИЦИЈЕ - Почео Петровдански сабор у Топчидерском парку

ЛЕП ПОЧЕТАК ЛЕПЕ ТРАДИЦИЈЕ - Почео Петровдански сабор у Топчидерском парку

У порти Топчидерске цркве Светих апостола Петра и Павла и на простору Топчидерског парка, данас се одржава Петровдански сабор поводом обележавања славе Топчидерске цркве.

Сабор је почео у 9 часова светом архијерејском литургијом, а настављен је богатим и разноврсним културно-уметничким и спортско-забавним програмом.

У име Градске општине Савски венац, оваj Сабор је, поздрављајући све присутне, отворио Немања Берић, председник Скупштине општине Савски венац.

Преподневни сати били су махом резервисани за разне дечје занимације, такмичење у стреличарству, уз позоришне представе за децу али и за одрасле. Најмлађи посетиоци могли су да уживају потпуно бесплатно у бројним занимацијама као што су јахање понија, игра у дворцу, трмболина, вртешке и пењалице и остале дечје атракције.

Добрим делом деци, али и одраслима, било је намењено и мноштво најразличитијих штандова, на којима су своју понуду изложили бомбонџије, цвећари, стаклодувачи, грнчари, везиље, папучари, иконописци, произвођачи народних ношњи као и заједнички штанд „Блиц“-а и општине Савски венац на ком су деци поклањане сликовнице.

И док се на летњој позорници и околним просторима непрестано одвијао програм, на сцену су ступали „такмичари“ у прављењу рибље чорбе, пита и колача од јабука, које су посетиоци могли да дегустирају.

Од 16 часова, свако у свом фаху, наступиће врхунски уметници попут Дивне Љубојевић и њене групе „Мелоди“, најбољи дечји инклузивни хор у Европи „Исон“, Театар добрих вибрација из Новог Сада, Квартет музичке академије у класи професорке Вере Миланковић, ПОД театар и ЗИД театар са представом коју су играли и на БИТЕФ-у, Женска певачка група „Моба“, Џез певачица Лена Ковачевић, Небојша Мастиловић и Група „Цијук“, као и мега-популарна рок-група „Неверне бебе“.  

Судећи према првим утисцима, бројној и одушевљеној публици, Петровдански сабор ће постати традиционална свасковеначка светковина, која ће на сличан начин бити обележена и следеће године.