Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

08. мај 2017.

НА САВСКОМ ВЕНЦУ У ТОКУ ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ

НА САВСКОМ ВЕНЦУ У ТОКУ ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ

У циљу смањења трошкова које родитељи имају приликом припреме деце за упис у средње школе, општина Савски венац је по први пут ове године обезбедила бесплатну припремну наставу за мале матуранте са своје територије.

Учешће  у припремном програму узело је око 50 одсто ученика осмих разреда из свих шест основних школа са Савског венца, што је значајан показатељ заинтересованости ђака за овај програм. Ученици су подељени у осам група и сваког викенда наизменично похађају часове из математике и српског језика и књижевности, које у просторијама општине изводи 13 предавача. Групе се састоје од мањег броја ученика, што омогућава интерактиван рад са децом.

Ученици завршних разреда основне школе који похађају наставу, задовољни су условима у којима се ради и понуђеним програмом, јер  имају могућност да утврде стечено знање и да се боље припреме за полагање мале матуре.  Пројекат бесплатне припремне наставе је почео да се спроводи 25. марта, а настава у просторијама Канцеларије за младе Савски венац ће се одвијати до 28. маја.