Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

12. јун 2017.

НАГРАДА „ИСИДОРА СЕКУЛИЋ“ СВЕЧАНО УРУЧЕНА ЛАБУДУ ДРАГИЋУ

НАГРАДА „ИСИДОРА СЕКУЛИЋ“ СВЕЧАНО УРУЧЕНА ЛАБУДУ ДРАГИЋУ

Награда „Исидора Секулић“ за 2016. годину свечано је уручена данас у Скупштини града књижевнику Лабуду Драгићу за роман „Кукавичја пилад“, у издању Српске књижевне задруге. Новчану награду у износу од 120.000 динара добитнику је уручила председница ГО Савски венац Ирена Вујовић, а Повељу и Плакету председник жирија Петар В. Арбутина.

Од пристиглих 48 књига које задовољавају пропозиције награде „Исидора Секулић“, жири у саставу Радинка Стојковић (члан), Мајо Даниловић (члан) и Петар В. Арбутина (председник жирија) је већину књига веома високо оценио, а у најужи избор одабрао је шест наслова. На састанку жирија одржаном 6. јуна одлучивало се о овогодишњем добитнику награде и једногласна одлука чланова жирија је да награда припадне Лабуду Драгићу.

Књижевну награду “Исидора Секулић“ Општина Савски венац додељује од 1968. године, а Лабуд  Драгић је њен 67. добитник, пошто су првих година додељиване по две, три а једном чак и четири награде, у жанровима у којима је писала Исидора Секулић.

Како се Књижевна награда од ове године додељује у склопу манифестације „Исидорини дани“, вечерас од 20.00 часова у Кући краља Петра Петра Првог (Васе Пелагића 40) биће округли сто „50 година Награде“. Модератор програма је Лаура Барна, а учествоваће Зоран Живковић, Жанета Ђукић Перишић, Зоран Богнар, Петар Пијановић, Петар В. Арбутина – председник жирија и Лабуд  Драгић, овогодишњи добитник Награде.

Манифестација се наставља у уторак 13. јуна, од 20.00 часова, са пригодним програмом и књижевном вечери у Кући краља Петра на Сењаку. Заинтересовани посетиоци ће бити у прилици да погледају кратку пројекцију документарног филма о Исидори Секулић, а потом ће наступити хор „Краљица Марија“. Током програма читаће се одломци из дела Исидоре Секулић.  

Улаз је слободан.