Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

28. фебруар 2018.

Нова опрема за фискултурну салу ОШ

Нова опрема за фискултурну салу ОШ

Председница Општине Савски венац Ирена Вујовић и министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовали су данас јавном часу физичког у ОШ „Војвода Мишић“. Том приликом школи је донирана опрема за фискултурну салу  - нови голови са мрежама, кошаркашке табле са обручима, мрежа за одбојку, 40 лопти за четири спорта које је донирао Савез за школски спорт Србије у сарадњи са Министарством омладине и спорта, а 30 најбољих ученика ове школе добили су на поклон бицикле које је обезбедио Бициклистички савез Србије.

Ирена Вујовић је истакла да Општина Савски венац кроз пројекат „Пронађи снагу и покрени се“ ради на подизању свести о важности спорта и рекреације. Како бисмо децу подстакли на спорт и физичку активност организујемо и различите бесплатне програме - рекла је Вујовић и додала да ће захваљујући овој донацији деца моћи да се рекреирају, али и да ће се промовисати школски спорт.

Истичући да је један од приоритета Општине улагање у образовне установе, она је подсетила да је током прошле године уложено преко 10 милиона динара у уређење основних школа на Савском венцу.

– Обновили смо тоалете у свим основним школама и започели акцију уређења фискултурних сала. Прошле године је реконструисану салу добила ОШ „Војвода Радомир Путник“ – рекла је Вујовић и додала да је у току реконструкција фискултурних сала у још две основне школе  „Исидора Секулић“ и „Стефан Немања“, а да се упоредо изводе и радови на реконструкцији тоалета у вртићима „Грофица Олга“ и „Дуга“.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је навео да је за последње четири године за 45 хиљада повећан број деце у систему школског спорта и додао да како би се наставило са повећањем броја деце у том систему, неопходно је да сва деца имају најбоље услове. Према његовим речима, због тога се наставља акција у оквиру које ће у току 2018. године, 15 одсто свих фискултурних сала на целокупној територији Србије, добити адекватне реквизите и спортску опрему.

-Желимо да кроз донацију спортске опреме и реквизита побољшамо услове за бављење спортом, побољшамо услове за одржавање часова физичке културе, мотивишемо наставнике и професоре да се на квалитетнији начин баве децом, да мотивишу децу да уђу у систем спорта, систем рекреације и да самим тим ширимо нашу базу за потенцијални врхунски спорт“ - рекао је Удовичић.

Догађају су присуствовали и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, државни секретари Министарства омладине и спорта Предраг Перуничић и Дарко Станић, председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Београда Иван Стевић и генерални секретар Савеза за школски спорт Урош Савић.