Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

11. октобар 2017.

НОВО ИГРАЛИШТЕ У УЛИЦИ РАЈКА МИТИЋА

НОВО ИГРАЛИШТЕ У УЛИЦИ РАЈКА МИТИЋА

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић, генерални директор ЈКП „Зеленило Београд“ Слободан Станојевић и директор ЈКП „Јавно осветљење“ Александар Цинцар-Попоски обишли су данас ново игралиште у Улици Рајка Митића 30а.

- Овај пројекат је још један пример добре сарадње између грађана, општине Савски венац и  Града Београда. Грађани који живе у Рајка Митића и околним улицама су више година чекали да се запуштена површина између зграда уреди. Око стотину станара је потписало петицију да се овај простор претвори у игралиште за малишане, што је и реализовано у сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд“ као извођачем радова на изградњи игралишта и са ЈКП „Јавно осветљење“, које је уградило јавну расвету - рекла је Ирена Вујовић, и захвалила овим јавним комуналним предузећима што су уважили предлог грађана Савског венца и што имају слуха за њихове потребе.

Игралиште је изграђено на иницијативу станара, а санацијом је обухваћена површина од 1335 м2 . Осим простора за дечју игру, грађанима је на располагању и кутак за миран одмор.

Према речима Слободана Станојевића, „Зеленило Београд“ је тренутно ангажовано на двадесетак локација од којих су неке капиталне као што је парк „Ушће“, Земунски парк и Пионирски парк, где су радови у пуном јеку.

-Не смемо заборавити ни потребе општина, које су нам веома значајне јер оне каналишу захтеве грађана. На овом простору који је био без садржаја, сада смо добили игралиште што је пример да се са добром синхронизацијом може све постићи - истакао је Станојевић, и нагласио да ЈКП „Зеленило Београд“ има одличну сарадњу и са осталим комуналним предузећима са којима изводи радове на неким пројектима.

На игралишту је постављено пет реквизита испод којих је подлога од ливене гуме. Сви дечји реквизити испуњавају важеће стандарде у погледу безбедности корисника.

Изграђене су нове пешачке стазе и ново степениште, а на иницијативу станара изграђена је рампа за приступачнији прилаз особа са малом децом, као и лица са инвалидитетом. 

Цео простор обогаћен је са 4 нове бетонске клупе са наслоном као и дванаест сегмената дрвених чамових лајсни који су постављени на постојећи бетонски зид. За одржавање хигијене постављено је 4 бетонске ђубријере.

Обновљен је травњак на површини од око 500 м², а крајем октобра планирана је садња 22 тује, које су станари околних зграда тражили.