Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

04. јун 2017.

НОВО ЛИЦЕ КАРАЂОРЂЕВЕ УЛИЦЕ – ЗАВРШЕНА ОБНОВА СТАРИХ ФАСАДА

НОВО ЛИЦЕ КАРАЂОРЂЕВЕ УЛИЦЕ – ЗАВРШЕНА ОБНОВА СТАРИХ ФАСАДА

Акција обнове оронулих и пропалих фасада у Карађорђевој улици је завршена, чиме је овај део Савског венца добио нов, лепши и сређенији изглед.

Како је саопштено из Градске управе акција се наставља, јер дотрајале фасаде осим што нарушавају изглед града, угрожавају и безбедност грађана.

Свака од обновљених фасада ће имати декоративно осветљење, а осветљење зграда  у Карађорђевој улици биће завршено у наредних десет дана.


ЈП „Градско стамбено” од краја прошле и почетка ове године радило је на уређењу 87 фасада у Краља Милана, Немањиној, Карађорђевој, Цара Душана, Цара Лазара, Катанићевој, Светог Саве, Стојана Протића, Хаџи Милентијевој, Интернационалних бригада, Крушедолској, Охридској, на Студентском тргу, Драгослава Јовановића, Његошевој и Теразијама. Већина фасада је већ реконструисана, а преостали, мањи број, ће бити завршен у наредних месец дана.

Радови још увек трају у Цара Лазара 16, Драгослава Јовановића 7, 9 и 11, Карађорђевој 59 и 71а, Краљевића Марка 1, Каменичкој 8 и на Савском тргу 9.