Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

06. април 2017.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ЗДРАВЉА

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ЗДРАВЉА

Поводом обележавања Светског дана здравља 07. априла 2017. године, под слоганом „Депресија – хајде да разговарамо“,  Градска општина Савски венац у сарадњи са Домом здравља „Савски венац“ организује за наше суграђане предавање на тему „Депресија или мит“. Предавање ће одржати др Сњежана Токовић, спец. психијатрије у сали Дома здравља (Пастерова 1), са почетком у 17 часова.

Депресија је један од водећих узрока оптерећења болестима у нашој земљи. Према подацима из извештаја Светске здравствене организације из 2017. године, од депресије у Србији пати сваки двадесети становник, што значи да је овај проблем код нас заступљенији у поређењу са светским просеком. И код нас, као и у свету, ова болест чешће погађа жене него мушкарце.

Учесталост депресивних поремећаја расте и са годинама старости, а често може бити повезана са лошијим социјално-економским статусом. Поред свега поменутог веома је важно истаћи да је, обављањем редовних систематских и циљаних скрининг прегледа у дому здравља, депресију могуће на време открити и успешно лечити.