Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац

29. март 2017.

ОБНАВЉЕНО ОСАМ ЈАВНИХ ГРАДСКИХ И СТАНАРСКИХ ГАРАЖА

ОБНАВЉЕНО ОСАМ ЈАВНИХ ГРАДСКИХ И СТАНАРСКИХ ГАРАЖА

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић, градски менаџер Горан Весић и директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић обишли су данас гараже у Улици Радивоја Кораћа и Др Александра Костића, две од осам обновљених гаража са укупно 1.000 паркинг места. 

Од осам обновљених гаража три се користе за јавно и станарско паркирање. Јавне и станарскe су гараже у Др Александра Костића, код Вуковог споменика и Ботаничке баште, а пет је станарских – у 27. марта, Радивоја Кораћа, Краља Милутина, Пожаревачкој и Милешевској улици.

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић захвалила је Граду Београду, градском менаџеру и „Паркинг сервису” на ангажовању у овом пројекту.

–  Сви ми који живимо на Савском венцу знамо да је ова гаража била потпуно девастирана и без осветљења. Потпуна санација гараже представља пример добре сарадње  грађана, општине и града, а најављени пројекат нове гараже у Кнеза Милоша додатно ће омогућити да се побољша комунални ред и изгради модерна улица у којој се налазе неке од најзначајнијих институција наше земље – рекла је Ирена Вујовић.

Говорећи о изградњи нових паркинг места, градски менаџер је најавио изградњу нове гараже испод Улице кнеза Милоша.

– Поносни смо на пројекат нове гараже испод Улице кнеза Милоша, која ће имати 475 паркинг места и која ће бити урађена на начин који до сада у Београду није виђен, а постоји у Барселони и Мадриду. Она ће омогућити да се сама Улица кнеза Милоша уреди на потпуно другачији начин, да се добије више простора за аутомобиле, уреде дрворед и тротоари, као и да паркирање не буде на улици већ испод ње. Тиме ћемо добити дупло више паркинг места него што их има сада на самој улици, чиме ће Кнеза Милоша поново моћи да постане трговачка улица као што је то била пре два века, када је носила назив „Топчидерски друм” и што ће бити важно и за општину Савски венац, али и за цео Београд – рекао је градски менаџер.

У гаражама су изведени грађевински, молерско-фарбарски и инсталатерски радови, окречени зидови и префарбани подови, а освежена је и делимично уграђена нова хоризонтална и вертикална сигнализација. Поправљене су конструкције оштећене због прокишњавања, санирани плафони и стубови, као и кишна канализација. Реконструисана је постојећа инсталација дојаве пожара, хидрантска мрежа, инсталација гасне детекције, вентилација и спринклер систем. У гаражама је комплетно појачано осветљење, замењено 1.200 флуо-светиљки, уређене благајне и постављени нови улазни рефлектори.