Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

19. јун 2017.

ОДРЖАН ЗАВРШНИ ЈАВНИ ЧАС ШКОЛЕ КОШАРКЕ МАРИНЕ МАЉКОВИЋ

ОДРЖАН ЗАВРШНИ ЈАВНИ ЧАС ШКОЛЕ КОШАРКЕ МАРИНЕ МАЉКОВИЋ

У Хали спортова „Ранко Жеравица“ у суботу је одржан завршни јавни час Покрета за женску кошарку Марина Маљковић за школску 2016/17 годину. Том приликом додељене су медаље девојчицама које су у претходној школској години похађале бесплатне часове кошарке и пехари компанијама и институцијама које су помогле да се овај друштвено користан пројекат шири у Београду и Србији. У име Градске општине Савски венац пехар је примио члан Већа задужен за спорт  Урош Трипковић.

Подсећамо да је прошле године уз подршку општине Савски венац отворена бесплатна школа кошарке Марине Маљковић у ДКЦ Мајдан, за девојчице основношколског узраста.

Марина Маљковић, биша селекторка женске кошаркашке репрезентације истакла је важност бесплатних програма у време када свака спортска активност кошта. Такође, указала је на примарни циљ Покрета за женску кошарку, а то  је да свако дете оствари своје право на игру, да не буде лимитирано финансијским аспектом, а са друге стране да више нико не може да пронађе изговор да не шаље своје дете да се бави спортом.

- Када се подвуче црта, волим да причам пре свега о квалитету. Наши тренери су изузетно посвећени. Раде на томе да кроз занимљиве тренинге девојчице уводе у свет кошарке, али исто тако их и уче како да све врлине ове игре коју сви волимо, могу да пренесу у стварни живот,  шта значи фер-плеј, поштовање игре, правила, противника, старијих, како се игра у тиму. Желимо да наша женска кошарка има користи од овог програма, али исто тако и наше друштво да добија квалитетне особе. Радило се на 13 локација, са 42 тренинга недељно, или 1.134 сата рада са децом, од 1. септембра до сада - закључила је Маљковићева.

Током летњег распуста програм бесплатних  школа кошарке Марине Маљковић спроводиће се суботом и недељом од 10 до 12 часова у у сали ДКЦ Мајдан (Козјачка 3-5). Девојчице ће до краја јуна моћи да долазе на тренинге и у Визуру спорт у Земуну, суботом и недељом од 9 часова.