Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

08. јун 2017.

ОДРЖАНА 29. ДЕЧЈА ОЛИМПИЈАДА У ШКОЛИ „АНТОН СКАЛА“

ОДРЖАНА 29. ДЕЧЈА ОЛИМПИЈАДА У ШКОЛИ „АНТОН СКАЛА“

Основна школа „Антон Скала” организовала је данас 29. Дечју олимпијаду под слоганом „Србија се воли, учи се у школи” у којој су учествовали ђаци 16 београдских школа за децу са сметњама у развоју, као и ученици интернационалних школа из општине Савски венац и редовних школа из Београда.

Начелница Управе Градске општине Савски венац Александра Кузмановић је рекла да је општина Савски венац велики пријатељ и поуздан сарадник ове Основне школе и да ће и убудуће наставити да помаже и подржава њен рад.  Бићемо на услузи школи као и до сада, било да се ради о пројектима, уређењу, текућем одржавању и свему осталом што је у оквирима надлежности општине – истакла је Кузмановићева.

Веома нам је драго, навела је она, што имамо ову дивну манифестацију и задовољство нам је да је помажемо јер је суштина да се промовише једнакост и вршњачка подршка међу најмлађима.

Вршилац дужности подсекретара за спорт и омладину Драгољуб Кочовић рекао је да је Град Београд увек уз децу и да помаже многобројне акције. Он је најавио да ће од следеће године Град Београд финансирати организовање Дечје олимпијаде, тако да, како је додао, колектив школе „Антон Скала” неће морати да брине о обезбеђивању новца за овај догађај.

Вршилац дужности подсекретара за образовање и дечју заштиту Игор Раичевић истакао је да је та установа пуна радости, али да је данас посебан дан добре енергије.

– Веома ми је драго што ова школа убудуће неће морати да брине о финансијским средствима за организовање Дечје олимпијаде. Ово је добра прилика да се деца друже, упознају, нешто ново науче и уживају. Сигуран сам да ће овај леп догађај у наредним годинама бити још бољи и масовнији – нагласио је Раичевић.

Директорка Основне школе „Антон Скала” Наташа Селић објаснила је да је свака олимпијада до сада била тематски осмишљена, а ове године је тема Србија. 

– Постављени су шатори и сваки од њих представља одређен град јер желимо да деца и наши гости боље упознају лепоте Србије. Уводни део ове манифестације је културни и забавни, а у другом делу деца се такмиче у девет спортских дисциплина које они могу да изведу. Ово је дан у коме сви уживају и због тога их сваке године има у великом броју – истакла је она.

Сваке године шаљемо поруку и желимо да јавност и децу упознамо са важним догађајима и појавама, навела је она, и додала да би требало сва деца равноправно да учествују у свим областима.