Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

12. јун 2017.

ОДРЖАНА ПРВА ОБУКА ЗАПОСЛЕНИХ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ УПРАВЉАЊА ЉУДСКИМ РЕУРСИМА У УПРАВИ

ОДРЖАНА ПРВА ОБУКА ЗАПОСЛЕНИХ  ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ УПРАВЉАЊА ЉУДСКИМ РЕУРСИМА У УПРАВИ

Начелница Управе Градске општине Савски венац Александра Кузмановић, данас је започела прву обуку запослених у општини Савски венац, која се одржава у оквиру пројекта „Унапређење функције управљања људским ресурсима у јединицама локалне самоуправе“. Пројекат је започет 01. фебруара 2017. године, у 20 локалних самоуправа, које су одабране за пакет подршке који финансира Европска унија и Савет Европе, а спроводи се у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и  Сталном конференцијом градова и општина.

Тема данашње обуке запослених је уједно и увод у управљање људским ресурсима кроз правни и институционални оквир. Учесницима је кроз интерактивну обуку омогућено разумевање и сагледавање значаја увођења савременог концепта управљања људским ресурсима, али и правни оквир кроз анализу новог Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе. Такође, учесници су кроз личну проактивност и разговор имали прилике да сазнају шта све могу из свог делокруга рада да примене како би побољшали рад и продуктивност свог одељења, а самим тим побољшали и рад комплетне  Управе.

Наредне обуке заказане су за 19. и 26. јун у просторијама општине, у Кнеза Милоша 47.

Подсећамо да је председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић у име општине Савски венац заједно са осталим локалним самоуправама које спроводе примену пакета подршке у својим управама, потписала Меморандум о сарадњи и разумевању којим ће бити омогућено унапређење функције управљања људским ресурсима.