Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац

06. јул 2017.

ОТВОРЕН ФИЛМСКИ КОНКУРС ЗА "GREEN FEST 2017"

ОТВОРЕН ФИЛМСКИ КОНКУРС ЗА

Центар за унапређење животне средине је отворио конкурс за такмичарске филмове који ће бити приказани на 8. Међународном фестивалу зелене културе „Green Fest“ који ће бити одржан од 14. до 17. новембра 2017. у београдском Дому омладине.

 

На конкурс, који је међународног карактера, могу се пријавити филмови о животној средини, екологији, природи, као и иновацијама и технологијама које доприносе смањену човековог утицаја на Планету. У разматрање ће бити узети филмови произведени након 1. јануара 2015. године, и чије трајање не прелази 60 минута. Потребна документација за пријаву се може пронаћи на званичној страници фестивала – www.greenfest.rs.

 

Рок за пријаву на конкурс је 4. септембар, док ће списак филмова који су ушли у селекцију за приказивање бити објављен до 20. октобра 2017.

 

Филмови ће бити награђени у укупно 6 категорија: Најбољи српски филм, Најбољи филм о природи, Најбољи анимирани филм, Најбољи кратки филм, Најбољи филм до 1 минута, Најбољи омладински филм (до 30 година).

 

Међународни фестивал зелене културе „GREEN FEST“ је највећа "зелена" манифестација у региону југоисточне Европе која се одржава сваке године. Током претходних седам година, на конкурсе за такмичарске филмове је стигло готово 3000 филмова са свих континената, одржано преко 140 радионица за ученике основних и средњих школа и студенте, представљено преко 120 излагача и уметника, са укупном посетом од око 65 000 грађана.

 

Осми Међународни фестивал зелене културе „Green Fest“ спроводи Центар за унапређење животне средине, финансира Министарство омладине и спорта РС, и уз подршку многобројних партнера и пријатеља.