Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

19. април 2017.

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „HOME BELGRADE” У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „HOME BELGRADE” У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

Као део активности у вези са 18. Бијеналом младих уметника Европе и Медитерана, у Кући краља Петра синоћ је премијерно отворена колективна изложба радова групе уметника који ће бити приказани на овогодишњем Бијеналу од 04. до 09. маја, у Тирани и Драчу у Албанији.

Отварању изложбе присуствовала је председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић и истакла да јој је част и задовољство да присуствује отварању изложбе која има велики значај за општину.

-Општина Савски венац подржава младе уметнике, а вечерас смо овде да пружимо подршку изложби у организацији Центра за савремену уметност „Strategie Art“, који ради на територији наше општине и који је већ 12 година партнер за Србију једног од највећих европских бијенала младих уметника Европе и Медитерана. За све те године на европској сцени, овај Центар је са великим успехом представио много младих српских уметника. Како је ове године тема целог Бијенала „ДОМ“, ми смо овим радовима као дом понудили Кућу краља Петра и пожелели добродошлицу не само нашим, већ и уметничким радовима из Италије, Аустрије, Грчке и Црне Горе – рекла је Ирена Вујовић.

Присутнима се обратила и директорка Центра за савремену уметност Нина Мудринић Миловановић, која је члан Борда директора ове велике уметничке смотре.

Пре-бијенале младих уметника Европе и Медитерана 2017. представља наставак промоције младих уметника и њихове афирмације на културном повезивању и размени, кроз представљање њихове уметности и достигнућа, а уједно је и могућност да се културној јавности Србије приближе савремене уметничке праксе из неколико земаља учесница.

Изложба у Кући краља Петра отворена је до 27. априла, након чега ови радови одлазе у Албанију, где се ове године одржава Бијенале, а овом приликом желимо срећан пут нашој представници др Лидији Делић.