Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

31. март 2017.

ОТВОРЕНО ИГРАЛИШТЕ ЗА ДЕЦУ У САВСКОЈ УЛИЦИ

ОТВОРЕНО ИГРАЛИШТЕ ЗА ДЕЦУ У САВСКОЈ УЛИЦИ

Градска општина Савски венац спровела је у дело још једну иницијативу грађана. Запуштена зелена површина између стамбених зграда у Савској улици код броја 31, 31/1 i 31/2  потпуно је уређена и претворена у дечије игралиште.

Новоизграђено дечије игралиште данас је отворила председница општине Савски венац Ирена Вујовић и истакла да је реализација овог пројекта још један показатељ добре сарадње између грађана и општине.

-Општина Савски венац наставља са уређењем дечијих паркића и играоница на отвореном, али и са изградњом нових, као што је случај са овим игралиштем у Савској улици. На иницијативу наших грађана, запуштену зелену површину смо преуредили и претворили у играоницу за децу, а малишани из Савске су коначно добили простор за игру какав заслужују – рекла је Ирена Вујовић.

У склопу радова, који су финансирани из буџета општине, ограђен је простор у парку и постављен мобилијар за игру – љуљашке, клацкалице, њихалице и гумена подлога. Такође, постојећи мобилијар је обновљен, клупе су офарбане, постављене ђубријере и изведени су земљани радови.

Реализацијом овог пројекта општина Савски венац је богатија за још једну играоницу за децу на отвореном.