Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

07. јул 2017.

ПЕТРОВДАНСКИ САБОР

ПЕТРОВДАНСКИ САБОР

У среду 12. јула, Туристичка организација Градске општине Савски венац, Општина Савски венац и Топчидерска црква Светих апостола Петра и Павла, у част славе цркве организују „Петровдански сабор“, у порти храма у Топчидерском парку.

Прослава почиње у 8,30 часова светом архијерејском Литургијом, коју ће служити Његова светост патријарх српски господин Иринеј, а потом следи богат и разноврстан културно – уметнички програм који ће трајати током целог дана.

Најмлађе посетиоце очекују позоришне представе и анимације, као и такмичење у дечијем стреличарству са вредним наградама.

У оквиру манифестације биће организовано и такмичење у прављењу рибље чорбе, спремању пита и колача од јабука, које ће посетиоци моћи да дегустирају.

У другом делу дана, од 16 до 20 часова, наступиће извођачи: „Хор Исон“ најбољи дечији инклузивни хор у Европи, „Театар добрих вибрација“ из Новог Сада, затим следи концерт квартета  Музичке академије у класи проф. Вере Миланковић,  група Неверне Бебе, женска певачка група „МОБА“, група „ПИРГ“, Дивна Љубојевић и „МЕЛОДИ“, Лена Ковачевић, група „Цијук“ и Небојша Мастиловић.

Заинтересовани за такмичарски део у кувању рибље чорбе и прављењу колача и пита могу се пријавити на број телефона 011/4032-249, најкасније до 12.07.2017. године.

Сви садржаји су бесплатни и сви су добродошли.