Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

20. март 2017.

ПОЧЕЛА АКЦИЈА “ БЕБИ ПАРКИНГ- МЕСТО“

ПОЧЕЛА  АКЦИЈА “ БЕБИ ПАРКИНГ- МЕСТО“

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић, заједно са градским менаџером Гораном Весићем, директором „Паркинг сервиса“ Андријом Чупковићем и директорком ГАК „Народни фронт” др Снежаном Ракић, присуствовала је  данас почетку акције „Беби паркинг-место” испред Гинеколошко-акушерске клинике „Народни фронт”.

Градски менаџер је том приликом истакао да се Град Београд труди да сва градска предузећа покажу друштвену одговорност и најавио да ће приход од сва три паркинг-места бити намењен искључиво породилишту. 
Весић је подсетио да Град у сарадњи са „Паркинг сервисом“ већ спроводи акцију „Ђачка паркинг места“, као и да ово предузеће учествује у низу акција које се односе на безбедност у саобраћају и безбедност најмлађих.  

– На крају године, када будемо имали податке о томе колико је зарађено, у договору са руководством породилишта, одлучићемо за шта ће новац бити потрошен. На тај начин ЈКП „Паркинг сервис” и Град Београд дају свој допринос да се помогне рад ових институција. Трудимо се да и друга градска предузећа учествују  у акцијама чији је акценат на друштвеној одговорности. „Зеленило – Београд” има акцију којом помаже обданишта, али и утиче на еколошку свест грађана, а на сличан начин друштвеној одговорности доприноси и ЈКП „Градска чистоћа“ – додао је градски менаџер.

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић је подсетила на активности Савета за родну равноправност чија је председница, рекавши том приликом да постоји више програма којима се младим родитељима олакшавају први месеци у новој улози. 

– Ово је одличан пример добре сарадње градских општина са Градом Београдом. Желим да захвалим градском менаџеру, директору ЈКП „Паркинг сервис”, али и директорки ГАК „Народни фронт” др Снежани Ракић. Успели смо да спроводемо акцију чији су циљеви да обезбедимо грађанима боље услуге градских предузећа, али да у исто време обезбедимо помоћ установама од виталног значаја. Сигурно је да ће ова паркинг места смањити гужву око породилишта, али и да ће, када новац буде почео да пристиже, породилиште добити и друге видове помоћи – истакла је Ирена Вујовић.

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић тврди да ће предузеће на чијем је челу наставити да се понаша друштвено-одговорно. 

– За нас је улагање у децу и будућност најважнија ствар. Ова паркинг места су направљена и испред породилишта у Вишеградској и на Звездари, па ће и на тим локацијама већ од данас кренути ова акција – рекао је Чупковић.  

Директорка ГАК „Народни фронт” др Снежана Ракић је захвалила Граду Београду, градском менаџеру и општини Савски венац. Она је том приликом нагласила да је ГАК „Народни фронт” породилиште које је прошле године обавило највећи број порођаја, не само у Београду већ и Србији.