Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

20. септембар 2017.

Подршка грађанима у примени новог Закона о становању и одржавању зграда

Подршка грађанима у примени новог Закона о становању и одржавању зграда

Са циљем да изађе у сусрет потребама својих суграђана Градска општина Савски венац је, на иницијативу руководства општине, покренула низ активности како би помогла и олакшала грађанима да у својим зградама успешно спроведу поступак предвиђен новим Законом о становању и одржавању зграда.

 

У просторијама Општине у претходном периоду одржано је девет трибина на тему примене новог Закона, на којима су грађани могли да добију на непосредан начин, од запослених у надлежном Одељењу за имовинско-правне и стамбене послове, потребне информације о поступку регистрације стамбених заједница и избору управника.

 

Присутнима су на трибинама подељени званични формулари пријаве за регистрацију, модели записника и одлуке објављене од стране надлежног Министарства. Такође, презентован им је поступак регистрације  и дата појашњења на сва питања и недоумице у вези са новим законом.

 

На иницијативу председнице општине Ирене Вујовић, запослени у Одељењу за имовинско-правне и стамбене послове израдили су и Приручник за регистрацију стамбених заједница ГО Савски венац за све стамбене заједнице на територији општине. У овом приручнику грађанима је на једноставан начин приближен поступак избора управника и регистрација њихових стамбених заједница.

 

На званичном сајту ГО Савски венац доступни су неопходни обрасци и потребна упутства за регистрацију, а захваљујући доброј сарадњи између грађана и општине на Савском венцу је до сада регистровано укупно 43 стамбенe заједницe.

 

На одржаним трибинама до сада је присуствовало преко 350 грађана Савског венца, а следеће две су заказане за 13. и 14. септембар у 17 часова, у просторијама Управне зграде општине на првом спрату (Кнеза Милоша 69).


*** ПРЕУЗМИТЕ ПРИРУЧНИК ЗА СТАМБЕНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ГО САВСКИ ВЕНАЦ 2017 *** ::..