Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

10. јул 2017.

ПОТПИСАН УГОВОР О ДОДЕЛИ ПОМОЋИ ЗА ИНТЕРНО РАСЕЉЕНА ЛИЦА

ПОТПИСАН УГОВОР О ДОДЕЛИ ПОМОЋИ ЗА ИНТЕРНО РАСЕЉЕНА ЛИЦА

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић потписала је данас уговор о додели помоћи за куповину сеоске куће са окућницом у циљу побољшања услова становања интерно расељених лица која имају боравиште на општини Савски венац. Ове године помоћ је добио Драгољуб Пајковић.

Помоћ која се овим путем додељује предвиђена је за куповину сеоских кућа са окућницом као и за грађевински материјал за поправку или адаптацију предметне сеоске куће. Износ наменских средстава за ову врсту помоћи је 1.330.000,00 динара, од којих је већи део намењен за куповину сеоске куће, а мањи део намењен је за грађевински материјал.

Захваљујући уговору о сарадњи са Комесеријатом за избеглице и миргације у циљу реализације помоћи за побољшање услова становања интерно расељених лица са боравиштем на Савском венцу, општина овај пројекат спроводи неколико година заредом, и у пројекту учествује спосптвеним средствима у износу од 10%. Помоћ је додељена путем Јавног позива за доделу помоћи, а Комисија за избор корисника је на основу позива и правилника о раду комисије донела коначну одлуку.

Општина Савски венац наставиће са пружањем помоћи избеглим и интерно расељеним лицима који живе на нашој општини, а у циљу  побољшања услова становања.  До краја године планирана је помоћ при куповини сеоских кућа са окућницом за 3 породице и додела 3 грађевинска пакета за поправку или адаптацију куће