Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

02. септембар 2017.

Потписана иницијатива за успостављање сарадње између општина Савски венац и Ореокастро

Потписана иницијатива за успостављање сарадње између општина Савски венац и Ореокастро

У свечаној сали Општине Савски венац данас је потписана иницијатива за успостављање сарадње између ГО Савски венац и солунске општине Ореокастро, у циљу  јачања партнерских и пријатељских односа између две општине и два народа. Документом је предвиђено успостављање сарадње у области привреде, културе, науке, образовања, спорта и туризма.

 

Иницијативу су потписали председница ГО Савски венац Ирена Вујовић и председник солунске општине Ореокастро др Астериос Гавотсис.

 

-Општина Савски венац и солунска општина Ореокастро су у претходном периоду оствариле сарадњу на пољу културне размене. Наши суграђани су имали прилику да упознају Грчку кроз манифестацију „Дан грчке културе“, која је недавно одржана у Кући краља Петра Првог. Ова иницијатива  је корак ка званичном успостављању сарадње између наше две општине, а акценат је на сарадњи у области науке, образовања, рада управе, културе, спорта и туризма – рекла је председница општине Ирена Вујовић.

 

Догађају су присуствовали помоћница председнице општине Радана Бодирога Аврамовић, делегације солунских општина Ореокастро и Менемени, као и два грчка културно-уметничка друштва Еротокритос и Ефксинос и византијски хор Идимелон, који учествују на овогодишњем „Оrganic live fest-u“, чији је покровитељ општина Савски венац.