Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

11. април 2017.

ПРОЈЕКАТ БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ НА САВСКОМ ВЕНЦУ

ПРОЈЕКАТ БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ НА САВСКОМ ВЕНЦУ

Комисија за безбедност у саобраћају Градске општине Савски венац јуче је започела пројекат „Мобилни едукативни саобраћајни полигон “ у основним школама на територији општине који спроводи удружење „Саобраћајни активизам“.

Почетак реализације пројекта у основним школама „Исидор Секулић“ и „Петар Петровић Његош“ подржао је и отворио заменик председнице општине и председник Комисије за безбедност у саобраћају Зоран Коцић и помоћник председнице општине Зоран Петровић. Пројекат ће бити реализован у свим основним школама на територији општине различитим данима, зависно од школе.

Пројекат је одобрен у оквиру јавног позива који је расписала општина, финансиран je средствима Секретаријата за саобраћај Града Београда, а подржан од стране Агенције за безбедност у саобраћају. Циљ пројекта је едукација ђака, млађих основаца ( I – IV разред) о безбедности и активном учествовања деце у саобраћају. Практични рад се спроводи путем предавања и практичног рада на полигону који се поставља на спортском терену у школском дворишту или у затвореној сали за физичко васпитање уколико временске прилике не дозвољавају рад напољу. Такође, на полигону ученици имају могућност да учествују у вежби и као возачи и као пешаци како би што лакше савладали правила у саобраћају.

Едукацију деце спроводе предавачи удружења „Саобраћајни активизам“ , а ученици на крају обуке добијају информаторе у облику возачких дозвола као потврду да су успешно савладали обуку. У основним школама које имају предшколске групе, предшколци добијају игру меморије како би што боље савладали саобраћајне знаке.