Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

03. јул 2017.

ПРОЈЕКАТ "NewGenerationSkills" - ОДРЖАН САСТАНАК СВИХ ПРОЈЕКТНИХ ПАРТНЕРА У ЧЕШКОЈ

ПРОЈЕКАТ

Општина Савски Венац у својству партнера већ шест месеци успешно спроводи пројекат u оквиру Дунавског транснационалног програма под називом „Unlocking the potentials for business and social innovation in the Danube Region by equipping young people with new generation skills“ - акронима NewGenerationSkills.

 

Представници општинског пројектног тима су, заједно са представницима Института Михајо Пупин и градске управе, присуствовали пројектном интернционалном састанку у Либерецу, у Чешкој Републици, од 27. до 29. јуна, 2017. године.

 

Током тродневних радионица сви партнери су имали прилику да представе своје студије случаја о локалним иновативним еко-системима; представљене су најбоље европске праксе у области функционисања иновационих лабораторија, разговарало се на тему иницијалног концепта иновационих лабораторија смештених у локални контекст, формирана је транснационална саветодавна група за иновације (Transnational Innovation Advisory Board - TIAB) и дискутовано је на тему концепта динамичног пакета за учење. Осим тога, сви партнери су информисани о процедурама текућег пројектног и финансијског менаџмента, као и о протоколима за комуникацију и објављивање вести и информација на интернет страницама и друштвеним мрежама.

 

Ујбуда (Мађарска), водећи партнер, уз помоћ осталих партнера је дефинисала пројектни слоган који гласи: “Use your skill, find your place”

 

Детаљније: https://www.facebook.com/Newgenerationskills-Serbia-267971326943417/