Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

09. септембар 2017.

Сајам спорта на Савском венцу

Сајам спорта на Савском венцу

Под слоганом „Пронађи снагу и покрени се“ данас је почео Сајам спорта у Хајд парку. Сајам организује Општина Савски венац у оквиру пројекта „Sport4Citizens“, а уз подршку Савеза спортова Савски венац.

 

На свечаном отварању у Хајд парку, присутнима су се обратили чланови Већа ГО Савски венац Урош Трипковић  и Данијела Мирјанић,  а потом српска репрезентативка у стрељаштву Андреа Арсовић и др Саша Плећевић, познатији као др Feelgood. Они су истакли важност спорта у свакодневном животу, као и потребу за развијањем позитивних навика и подстицањем грађана, а посебно деце и  младих, на рекреативно бављење спортом. Догађају је присуствовао и наш олимпијац у стоном тенису Александар Каракашевић.

 

На Сајму спорта учествује преко тридесет спортских клубова и удружења са територије Савског венца, а одржава се на две локације. Од 10 до 12 часова посетиоци свих узраста имали су прилику да вежбају на отвореном у Хајд парку и да се опробају у борилачким спортовима, стрељаштву, фитнесу и бројним другим спортским дисциплинама, а од 12 до 15 часова сајам се сели у салу ДКЦ „Мајдан“, где се одржава кошарка за девојчице са Марином Маљковић, јавни час ФК „Графичар“ и одбојкашког клуба „Железничар“, као и кошаркашких клубова „Еко спорт“ и СВБ „Basketball club”.