Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

16. јун 2017.

ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛ КИНЕСКЕ КУЛТУРЕ У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛ КИНЕСКЕ КУЛТУРЕ У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

Трећи Фестивал кинеске културе одржаће се од 20. до 26. јуна у Кући краља Петра Првог (Васе Пелагића 40). Фестивал почиње 20. јуна у 14 часова, отварањем изложбе под називом "Срећна кинеска Нова година", док је свечаност поводом ове културне манифестације заказана за 23. јун, у 19 часова.

Ова традиционална манифестација одржава се у организацији Градске општине Савски венац, установе културе ГО Савски венац „Кућа краља Петра Првог“, Друштва кинеско-српске културне размене, Института „Конфучије“ Универзитета у Новом Саду и Удружења „Pro Concordatia Populorum“, а под покровитељством Амбасаде Народне Републике Кине.

Културни програм Фестивала кинеске културе 2017. приказаће најлепше аспекте кинеске културе и традиције. Посетиоци ће имати прилику да током трајања фестивала погледају изложбу академског сликара Томислава Петровића - поставка из Пекинга и да уживају у кинеским мотивима и техници цртања пером, као и у ансамблажима Дане Врховец, изложби са тематиком „Срећна кинеска Нова година“ и делима кинеске кинематографије кроз отворени биоскоп. Изузетност и јединственост односа кинеског друштва према природи представиће се кроз кратко предавање Института „Конфучије“  Универзитета у Новом Саду и многе друге изведбе попут традиционалног плеса, музике, борилачких вештина, калиграфије (осликавања кинеског писма). Посетиоци ће такође бити у прилици да се упознају са традиционалном кинеском медицином коју ће представити докторка Бо Xиу Хуа, као и да се упознају са књижевним делом Драгомира Јанковића „Четири града, утисци из Кине“.

За време трајања манифестације улаз за све догађаје је бесплатан.

Детаљан програм фестивала можете погледати и преузети на следећем линку:

Програм фестивала