Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

07. јун 2017.

У ПЕТАК БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ У ЗАВОДУ ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ РАДНИКА „ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ“

У ПЕТАК БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ У ЗАВОДУ ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ РАДНИКА „ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ“

Градска општина Савски венац у сарадњи са Заводом за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“ организује у петак 09. јуна, од 07 до 14 часова, бесплатне лекарске прегледе поводом обележавања Дана борбе против можданог удара.

Сви београђани ће бити у прилици да без упута и здравствене књижице обаве бесплатан лекарски преглед, мерење шећера у крви, ултразвук крвних судова врата, преглед неуролога и контролу крвног притиска у просторијама Завода, у Савској бр. 23.

Како би се избегла гужва и чекање, заинтересовани суграђани прегледе могу заказати и позивом на број телефона 011/3611-581, од 07 до 14 часова.

У Србији је мождани удар први узрок скраћења животног века међу женском, а други међу мушком популацијом, док је у свету трећи водећи узрок смрти и први узрок инвалидитета. Најзначајнији фактори који повећавају ризик за настанак можданог удара, а на које значајно можемо утицати, су висина крвног притиска, употреба дувана (активна и пасивна), затим неправилна исхрана, гојазност, физичка неактивност и хроничан стрес који представља значајан проблем већине људи данашњице.

Да бисмо смањили ризик за настанак можданог удара потребно је да у свакодневном животу све ризике које можемо избегнемо или у максимално могућој мери смањимо. Превенција и редовни лекарски прегледи такође играју важну улогу, зато позивамо све грађане да одвоје време за своје здравље и обаве бесплатне превентивне прегледе.