Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

09. јун 2017.

У ПОНЕДЕЉАК ПОЧИЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈА “ДАНИ ИСИДОРЕ СЕКУЛИЋ“

У ПОНЕДЕЉАК ПОЧИЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈА “ДАНИ ИСИДОРЕ СЕКУЛИЋ“

Стална манифестација Градске општине Савски венац под називом „Дани Исидоре Секулић“ почиње у понедељак 12. јуна, у 12.00 часова, свечаном доделом Књижевне награде „Исидора Секулић“ у Свечаној сали Скупштине града (Драгослава Јовановића 2).

Једногласном одлуком чланова жирија добитник  Књижевне награде, за дело објављено у 2016. години, је Лабуд Драгић за роман „Кукавичја пилад“ у издању Српске књижевне задруге. Добитнику ће новчану награду уручити председница ГО Савски венац Ирена Вујовић, а диплому и плакету председник жирија Петар В. Арбутина.

Истог дана у Кући краља Петра (Васе Пелагића 40) са почетком у 20.00 часова, одржаће се округли сто „50 година Награде“.  Модератор програма је Лаура Барна, а учествоваће Зоран Живковић, Жанета Ђукић Перишић, Зоран Богнар, Петар Пијановић, Петар В. Арбутина –председник жирија и Лабуд  Драгић овогодишњи добитник Награде.

Манифестација се наставља у уторак 13. јуна, од 20.00 часова, са пригодним програмом и књижевном вечери у Кући краља Петра на Сењаку. Заинтересовани посетиоци ће бити у прилици да погледају кратку пројекцију документарног филма о Исидори Секулић, а потом ће наступити хор „Краљица Марија“. На крају манифестације читаће се одломци из дела Исидоре Секулић.

 Улаз је слободан.