Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

16. март 2017.

У СУБОТУ БЕСПЛАТНИ ГИНЕКОЛОШКИ ПРЕГЛЕДИ У ДЗ „САВСКИ ВЕНАЦ“

У СУБОТУ БЕСПЛАТНИ ГИНЕКОЛОШКИ ПРЕГЛЕДИ У ДЗ „САВСКИ ВЕНАЦ“

Градска општина Савски венац у сарадњи са Домом здравља “Савски венац“ организује у суботу 18.03.2017.године, бесплатне гинеколошке прегледе у циљу превенције рака грлића материце.

Ова акција је део континуиране кампање у борби против карцинома грлића и још један од показатеља одговорне здравствене политике, у којој све београђанке могу без упута и заказивања да обаве превентивни гинеколошки  преглед.

Прегледи ће се вршити у  периоду од 08,00 до 18,00 часова,  у просторијама  Дома здравља у Пастеровој бр. 1.

Посебно забрињава чињеница да се рак грлића материце јавља у млађој животној доби и представља други најчешћи рак код жена старости од 15 до 44 године у Европи, а Република Србија се према стопама оболевања од ове врсте карцинома налази на четвртом месту међу европским земљама. Карцином грлића материце је трећи водећи узрок у оболевању и пети у умирању од свих малигних тумора код жена у Србији. Ови подаци указују да свакога дана у Србији оболе четири жене, а  једна  нажалост изгуби битку са овом малигном болешћу.

Ова акција је још једна у низу коју је покренула општина Савски венац у сарадњи са Домом здравља у оквиру Месеца борбе против рака, са циљем да се скрене пажња на значај редовних прегледа у превенцији карцинома и очувању здравља сваке жене.

Осим прегледа лекари Дома здравља ће суграђанкам пружати едукативне савете о томе шта значи превенција и  разговарати о бројним другим темама везаним за превенцију и лечење рака.

Позивамо све суграђанке да се одазову и у суботу, 18.03.2017.године у периоду од 08 до 18 часова, обаве бесплатне прегледе.