Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

30. март 2017.

У СУБОТУ БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ У ЗАВОДУ ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ РАДНИКА „ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ“ И ДОМУ ЗДРАВЉА „САВСКИ ВЕНАЦ“

У СУБОТУ БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ У ЗАВОДУ ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ РАДНИКА „ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ“ И ДОМУ ЗДРАВЉА „САВСКИ ВЕНАЦ“

Градска општина Савски венац у сарадњи са здравственим установама на својој територији организује у суботу 01. априла 2017. године бесплатне превентивне прегледе.

Грађани ће бити у прилици да без упута и здравствене књижице обаве бесплатан ултразвучни преглед штитне жлезде, колор доплер крвних судова врата, офталмолошки преглед и да добију свете психолога у Заводу за здравствену заштиту радника „Железнице Србије“ (Савска 23), у периоду од 08,00 до 14,00 часова. Да би се избегле гужве и чекање заинтересовани прегледе могу заказати на број телефона 011/2686-155.

Такође, у Дому здравља „Савски венац“ сви београђани могу у суботу  без заказивања и здравствене књижице да обаве бесплатан офталмолошки преглед и провере очни притисак, у циљу превенције глаукома. Глауком представља обољење видног живца услед повишеног очног притиска. Ова озбиљна болест, коју многи називају „тихи убица вида“ често не даје никакве симптоме, те уколико се не открије и не лечи на време може довести до озбиљних оштећења, па чак и до потпуног губитка вида.  Офталмолошки прегледи ће се вршити у седишту Дома здравља у Пастеровој бр. 1, у периоду од 09,00 до 17,00  часова,  у амбуланти 216 на првом спрату.

Овим путем позивамо све суграђане да одвоје време за своје здравље и обаве бесплатне прегледе.