Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

09. март 2017.

У СУБОТУ БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ДОЈКИ У ДОМУ ЗДРАВЉА „САВСКИ ВЕНАЦ“

У СУБОТУ БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ДОЈКИ У ДОМУ ЗДРАВЉА „САВСКИ ВЕНАЦ“

Поводом „Месеца борбе против рака“, Градска општина Савски венац у сарадњи са Домом здравља „Савски венац“, организује у суботу 11. марта бесплатне превентивне ултразвучне и палпаторне прегледе дојки.


Прегледи ће се вршити у Дому здравља „Савски венац“ (Пастерова 1), у периоду од 08,00 до 18,00 часова.


Акција у којој београђанке могу без упута и заказивања да обаве превентивни преглед дојки још један је у низу показатеља одговорне здравствене политике и део је континуиране кампање у борби против рака дојке.

Статистички подаци забрињавају, јер годишње четири хиљаде жена оболи од карцинома дојке, а чак 1.600 њих умре. Како бисмо спречили морталитет и потенцијални инвалидитет код жена, инсистира се на превентивним прегледима.

У октобру прошле године се прегледало око пет стотина жена. Код петнаест су примећене промене и упућене су на даље лечење. Уколико се карцином дијагностикује у раној фази и након тога лечи, проценат излечења је чак 97 одсто.

Осим прегледа, лекари Дома здравља ће пружати суграђанкама едукативне савете о томе шта значи превенција и како обавити самопреглед дојки и разговараће   о бројним другим темама везаним за превенцију и лечење рака.

Позивамо све суграђанке да се одазову и да у суботу, 11.03.2017. године, у периоду од 08,00 до 18,00 часова, обаве бесплатне прегледе.