Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

30. август 2017.

У суботу „Organic live fest“ и манифестација „Изађи ми на теглу“ у Топчидерском парку

У суботу „Organic live fest“  и манифестација „Изађи ми на теглу“ у Топчидерском парку

Под слоганом „Будућност је сада“, 2. и 3. септембра одржаће се седми по реду „Organic live fest“ у Топчидерском парку. Ово је први фестивал одрживог развоја у југоисточној Европи који промовише актуелне теме савременог друштва, у које спадају обновљиви извори енергије, органска производња, здрав начин живота и заштита животне средине.

„Organic live fest“ ће, као и сваке године, представити Србију у најбољем светлу, тачније Србију каква може да буде и каквој сви тежимо. У организацији овогодишњег фестивала учествује и Туристичка организација ГО Савски венац, а упоредо са фестивалом одржаће се и такмичарски пројекат „Изађи ми на теглу“ у сарадњи са организацијом „Башта Машта“,  у склопу кога ће бити организовано такмичење у спремању ајвара.

Посетиоци ће имати прилику да пробају органску храну и готове органске оброке, да провозају хибридни аутомобил, да сазнају како функционишу соларни ситеми и који су најбољи еколошки и енергетски материјали за градњу. Деца ће моћи да уживају у јахању коња, да се играју у лавиринту од бала сламе и едукују о здравом начину живота. Музички програм ће се одвијати на Соларној бини, која се једним делом напаја путем соларних панела. Публика ће имати прилику да ужива у концертима џез, блуз, класичне и рок музике, као и у извођењу опере. Саставни део фестивала су часови фитнеса, јоге и осталих спортова, а у сарадњи са ГСП Београд биће организован посебан превоз до фестивала и то еколошким Organic live fest аутобусом на гас. Аутобус ће 2. и 3. септембра превозити суграђане од Трга Републике до Топчидерског парка у периоду од  10 до 20 часова и саобраћаће на сваких пола сата.

Свечано отварање фестивала је у суботу 02. септембра, у 11 часова, а заинтересовани за учешће на такмичењу у кувању ајвара треба да се појаве у 9 часова у Топчидерском парку, код Конака кнеза Милоша. За све учеснике обезбеђене су намирнице за припремање ајвара, а  пријаве се врше позивом на број 011/403-2249, путем кога се могу добити и све додатне информације.

Фестивал су подржали: Министарство заштите животне средине, Општина Савски венац и ТО ГО Савски венац, Град Београд – Секретаријат за привреду, Секретаријат за енергетику, Секретаријат за саобраћај, Туристичка организација Београда, ЈКП ГСП Београд, Беоком сервис, Rock радио, ASFM, факултети Универзитета у Београду, друштвено одговорне компаније и многи други. Програм ће трајати од 10 до 20 часова. Улаз је слободан.