Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

05. јун 2017.

ВЕЧЕРАС ГЕНЕРАЛНА ПРОБА МУЗИЧКЕ ФОНТАНЕ НА СЛАВИЈИ – ДОЂИТЕ ДА УЖИВАМО ЗАЈЕДНО

ВЕЧЕРАС ГЕНЕРАЛНА ПРОБА МУЗИЧКЕ ФОНТАНЕ НА СЛАВИЈИ – ДОЂИТЕ ДА УЖИВАМО ЗАЈЕДНО

Након шест месеци градње музичко-светлосна фонтана на Славији почеће са радом у уторак, 06. јуна. Генерална проба највеће музичке фонтане на Балкану заказана је вечерас у 21 час на Тргу Славија, када ће засијати у пуном сјају.

Фонтана на Славији, која је део пројекта реконструкције Трга Славија биће нови симбол града и туристичка атракција – са 800 квадратних метара водене површине, 350 млазница, 370 рефлектора унутра и 75 споља и са висином млаза од 16 метара.

Водени плес биће извођен у пратњи музике која ће се емитовати два пута дневно - радним данима од 9 до 11 и од 20 до 22 часа, и  викендом од 9 до 12 и од 18 до 22 сата, а о нумерама које ће бити емитоване одлучиће комисија музичких стручњака.Ту ће се налазити и тотем, који ће током викенда два сата бити отворен за децу како би покретом руке могла да мењају висину слапова. 


Поред музичке фонтане на Тргу Славија ускоро почиње реконструкција коловозне конструкције и тротоара и аутобуси у овој саобраћајној зони ће имати посебну траку, што раније није био случај. Недалеко од фонтане планирана је изградња парка са спомеником Димитрију Туцовићу, који би требало да буде завршен до краја октобра, одакле ће људи моћи да уживају визуелно и у звуцима фонтане - наведено је у саопштењу града Београда.