Кнеза Милоша 69, Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

14. јун 2017.

ЗАВРШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ ИСИДОРЕ СЕКУЛИЋ“

ЗАВРШЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ ИСИДОРЕ СЕКУЛИЋ“

У дворишту Куће краља Петра Првог на Сењаку синоћ је одржан други дан манифестације „Дани Исидоре Секулић“, а у програму је наступио хор „Краљица Марија“ са сплетом песама које су биране на основу записа о Исидорином животу и музици коју је волела. Програм је настављен пројекцијом филма „Исидора“. Овај кратки филм настао је 2016. године у Кући краља Петра, за време отварања изложбе „Исидорина соба“.

Уз читање одломака из дела наше најпознатије књижевнице синоћ је званично и завршена овогодишња манифестација „Исидорини дани“, као и обележавање 50 година Kњижевне награде која носи њено име. Наредне године Градска општина Савски венац обележиће 60 година од смрти најпознатије српске књижевнице и прве жене члана Српске академије наука и уметности.

Књижевна награда  „Исидора Секулић“ за 2016. годину, додељена је у понедељак 12. јуна,  књижевнику Лабуду Драгићу за дело „Кукавичја пилад“. На дан доделе награде са њеним именом председник Скупштине ГО Савски венац Немања Берић и Данијела Мирјанић, чланица Општинског већа задужена за културу, обишли су Топчидерски парк и положили цвеће на споменик Исидори Секулић.

Истог дана у вечерњим сатима, у Кући краља Петра, одржан је округли сто са добитником овогодишње награде, члановима жирија, књижевницом Лауром Барном и добитником награде „Исидора Секулић“ 1999. године Зораном Богнаром.