Kneza Miloša 69, Beograd 011 20 61 700
Gradska opština
Savski venac
Arhiva

09. septembar 2017.

Sajam sporta na Savskom vencu

Sajam sporta na Savskom vencu

Pod sloganom „Pronađi snagu i pokreni se“ danas je počeo Sajam sporta u Hajd parku. Sajam organizuje Opština Savski venac u okviru projekta „Sport4Citizens“, a uz podršku Saveza sportova Savski venac.

 

Na svečanom otvaranju u Hajd parku, prisutnima su se obratili članovi Veća GO Savski venac Uroš Tripković  i Danijela Mirjanić,  a potom srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović i dr Saša Plećević, poznatiji kao dr Feelgood. Oni su istakli važnost sporta u svakodnevnom životu, kao i potrebu za razvijanjem pozitivnih navika i podsticanjem građana, a posebno dece i  mladih, na rekreativno bavljenje sportom. Događaju je prisustvovao i naš olimpijac u stonom tenisu Aleksandar Karakašević.

 

Na Sajmu sporta učestvuje preko trideset sportskih klubova i udruženja sa teritorije Savskog venca, a održava se na dve lokacije. Od 10 do 12 časova posetioci svih uzrasta imali su priliku da vežbaju na otvorenom u Hajd parku i da se oprobaju u borilačkim sportovima, streljaštvu, fitnesu i brojnim drugim sportskim disciplinama, a od 12 do 15 časova sajam se seli u salu DKC „Majdan“, gde se održava košarka za devojčice sa Marinom Maljković, javni čas FK „Grafičar“ i odbojkaškog kluba „Železničar“, kao i košarkaških klubova „Eko sport“ i SVB „Basketball club”.