16:27:38
Тачно време
18°C
Температура у Београду
 
ВРЕМЕ ДАНАС

Време у Београду
   у 16:00 h

Температура 18°C
Притисак 1015 mbar
Влажност ваздуха 78%
Ветар 9 km/h
 
Време сутра:  12 ÷ 19 °C
 


За игрице кликни овде
Стратешки план развоја општине

Помоћ лицима који имају правни интерес у ХрватскојЕнергетска ефикасност

 
  • РАДНО ВРЕМЕ
 

Радно време Општинске управе је од 8,00 до 16,00 часова (од понедељка до петка).
Издавање извода из матичних књига и уверења о држављанству врши се од 8,00 до 17,00 часова у анексу зграде.
 

 
  • У ЖИЖИ
  • АКЦИЈЕ
  • О НАМА
 


ИНФОРМАЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ
Поштовани сарадници,
ДКЦ “Мајдан”, установа културе Градске општине Савски венац, у уторак, 24.12.2103. обележава новогодишње празнике организацијом два програма.
Од 11 до 12 часова, у ДКЦ Мајдан, Козјачка 3-5, традиционално ће одржати дечији програм забавног карактера са циљем да представи и приближи активности Дечијег културног центра деци и свим грађанима Београда. У галеријском простору „Мајдана“ биће постављена изложба радова деце која су похађала нашу Ликовну и Креативну радионицу, као и Мајдаоницу и Међугенерацијски дневни центар. У сценском програму представиће се уметничке школе које се налазе у ДКЦ „Мајдан“, са кратким тачкама које за тему имају новогодишњи празник. Учесници: Школа језика ФЛТС, Школа игре Ашхен Атаљанц, Битеф данс театар, Национална фондација за игру – школа балета Аје Јунг, Ритмичка гимнастика „Партизан“, Фолклорна трупа “Сага”. Децу на програму дочекује Деда Мраз, водитељ ће бити Урош Јовчић, глумац позоришта “Бошко Буха”.
Истог дана, од 12 до 21 час, у Кући краља Петра, Васе Пелагића 40, биће организован Новогодишњи продајни базар. Иако продајног типа, организација овог догађаја за Кућу краља Петра је некомерцијалног карактера, са циљем да афирмише младе уметнике и омогући суграђанима куповину оригиналних и атрактивних уметнина за новогодишње поклоне по повољним ценама. Учествују: Јелена Новаковић, Гала Чаки, академске сликарке; Ана Јакић, Весна Шаула, Инес Јањић, Марија Милин, академски вајари-керамичари; Нина Николић, дуборез; Кока&Карика, Нада Милошевић, Ања Илић, накит; LoveDiz, Mod`Art, Ана Филиповић, накит и одевни предмети; Олипоп, КеКа оригами декор, Процес – Архикултура, Магични кутак; Емилија Катић, колачи, Јана 011, хандмаде козметика.
Позивамо Вас да нам се придружите, пропратите и најавите овај догађај.
Срдачно,
 

Драги суграђани са Косова и Метохије .
ОБАВЕШТАВАМО вас да је у току регистрација за изборе на КиМ, лица расељених са Косова и Метохије, региструјте се, сваки појединац значи пуно, и не дозволите да у вашој, општини-граду на КиМ, други остварују више права од вас.
Региструјте се, или пак, ако сте се регистровали извршите проверу да ли сте у бирачком списку и да ли су ваши подаци тачни.
ПОЗИВАМО вас да ОДМАХ по пријему овог позива, а најкасније до 02. септембра 2013. дођете у ГО Савски венац, Кнеза Милоша 69, Београд, Повереник за избеглице, канцеларија бр. 36. од 830 до 1530 часова, тел. 2061 - 839.
Један члан породице може донети документа свих пунолетних чланова породице.
Потребно је са собом понети све што имате од докумената који вас повезују са Косовом и Метохијом (лична карта, пасош, возачка дозвола, легитимација расељеног лица,...)БЕСПЛАТАН програм за основце и средњошколце - "Бавимо се спортом и учимо енглески"
"CROS-ЕDUC"- Центар за развој образовања и стваралаштва у сарадњи са општином Савски венац, Школом страних језика "Ђуро Салај" и позориштем "Театар 78" организује БЕСПЛАТАН програм рекреације и креативну радионицу енглеског језика за децу и младе под називом "Бавимо се спортом и учимо енглески".
Програм ће се реализовати радним данима од 10. јуна до 05. јула у термину 18-20 часова у адаптираном простору за рекреацију и едукацију позоришта "Театар 78", у Ресавској78.
Рекреација и креативне радионице из енглеског језика су намењене трима старосним групама: деци од I до IV разреда основне школе, од V до VIII разреда и младима од I до IV разреда средње школе.
Спортске активности укључују корективну гимнастику, елементарне игре – такмичења, вежбе координације, спретности, окретности, прецизности, брзине, групне игре, атлетске вежбе, вежбе флексибилности, скочности и брзине, вежбе концентрације, спортске игре и рекреацију.
У оквиру језичке радионице најмлађи се упознају са основама енглеског језика, а старијим основцима и средњошколцима се нуди помоћ у савладавању школског градива, као и унапређење постојећег знања граматике и вокабулара, кроз описивање искустава, изражавање мишљења и дискусије. Распоред активности је комбинован, наизменично се смењују језичка радионица и спортске активности, чиме се постиже развијање психичких и физичких способности на забаван и динамичан начин.
Циљ овог програма је да се код деце развије жеља за учењем страних језика, а да се притом не запостави физичка активност, која би допринела здравијем начину живота.
Пријаве радним данима од 10 до 17 часова путем телефона или мејла:
тел: 011/3619 462, 011/363621 614,
e-mail: jezici@eunet.rs
БРОЈ МЕСТА ЈЕ ОГРАНИЧЕН!
Малешко брдо
Погледајте Power point(6.3MB) презентацију Плана детаљне регулације подручја између Булевара ослобођења, Звечанске, дела Гучевске, Булевара кнеза Александра Карађорђeвића, Булевара војводе Путника, аутопута и саобраћајне везе преко аутопута са Делиградском до Бирчанинове улице
Општина Савски венац позива све заинтересоване са територије општине да узму учешће у локалној акцији "НајЗЕЛЕНО"
Бирамо "НајЗЕЛЕНО" у осам категорија:
1. Нај- зелена површина око стамбене зграде (блоковско зеленило),
2. Нај- зелена површина испред пословног објекта,
3. Нај-балкон,
4. Нај-зелена површина школске установе,
5. Нај- зелена површина предшколске установе,
6. Нај-зелена површина амбасаде,
7. Нај-прозор,
8. Нај-парк.


Позивамо Вас да се пријавите, покажете своје НајЗЕЛЕНО и постанете инспирација својим суседима за још лепши и пријатнији Саваки венац.
Приликом пријаве за конкурс потребно је доставити фотографије ваше зелене површине, не старије од 2 месеца, име и презиме особе за контакт, адресу и телефон.
Пријаве доставити на адресу Кнеза Милоша бр 69 ,Одељење за друштвене делатности, информисање и месну самоуправу-ЕКОЛОГИЈА или на e-mail najzeleno@gmail.com.
Рок за пријаву је 5.јун 2013.године.
Најбољи у првих пет категорија на локалном нивоу представљаће општину Савски венац на градском такмичењу у оквиру једанаесте традиционалне Акције,,ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД", у 2013. години.

контакт:
Градска општина Савски венац
Александра Имширагић-Ђурић, самостални стручни сарадник за послове заштите животне средине
Одељење за друштвене делатности, информисање и месну самопуправу
011/2061-709
Последња прилика за стамбено збрињавање бивших носилаца станарског права у Хрватској ван подручја од посебне државне скрби (ППДС)
Сви бивши носиоци станарског права из Републике хрватске могу закључно са 31. августом 2013. године, поднети захтев за стамбено забрињавање на подручју ван ППДС-а.
Информације о критеријумима за доделу помоћи, потребној документацији и начину подношења пријава доступне су на интернет страни Министарства регионалног развоја и фондова Европске уније Републике Хрватске и код повереника за избеглице и миграције ГО Савски венац,Кнеза Милоша 69, телефон 011/2061839 и е-маил: konstantinovskam@savskivenac.rs
Сви подносиоци захтева за стамбено збрињавање у претходном периоду могу се информисати о одлуци по њиховим захтевима на интернет страни Министарства регионалног развоја и фондова Европске уније."Приручник за скупштине стамбених зграда" у издању општине Савски венац, се може потпуно бесплатно преузети са "Google Play" претраживача и инсталирати на мобилне телефоне који имају "Андроид" оперативни систем.Градска општина Савски венац
Ул. Кнеза Милоша 69, Београд
расписује
општи анонимни једностепени конкурс за идејно решење скулптуре Исидоре СекулићКонкурс за доделу Књижевне награде "Исидора Секулић" за 2012. објављен у дневном листу Политика оба издања (београдско издање и издање за унутрашњост) дана 11.01.2013. год. и 12.01.2013. у Културном додатку.

Презентован је пројекат "КА БОЉОЈ ИНТЕГРАЦИЈИ У ЗАЈЕДНИЦИ - Запошљавање интерно расељених лица на развоју социјалних услуга за особе са инвалидитетом" који реализује општина САВСКИ ВЕНАЦ у сарадњи са АПИ-Србије, а кроз пружање услуга ПОМОЋ У КУЋИ и СТАНОВАЊЕ УЗ ПОДРШКУ за особе са нвалидитетом.


Прилог је снимила новинарка РТС-а Биљана Јовичић са екипом 1. програма РТС. Емитован је у Јутарњем програму РТС-а у понедељак,17.09.2012.год.На основу уговора између Комесаријата за избеглице Републике Србије и Градске општине Савски венац о реализацији пројекта: "Помоћ Комесаријата за избеглице РС намењена интерно расељеним лицима кроз пружање подршке локалним акционим плановима" коју реализује Комесаријат за избеглице РС, Комисија за дефинисање критеријума и избор крајњих корисника расписује
ОГЛАС
За доделу средстава намењених у економском оснаживању избеглица и бивших избеглица са територије Градске општине Савски венац кроз доходовне активности за 2012.годинуЈАВНИ УВИД Нацрт плана детаљне регулације комплекса Клиничко–болничког центра између улица: Хероја Милана Тепића, Булевара мира(Булевар кнеза Александра Карађорђевића), Љутице Богдана, Драгорске(Др. Иве Поповића Ђанија) и Сокобањске изложен је на јавном увиду у периоду од 30. јула 2012. до 28. августа 2012. године, сваког радног дана од 9 до 18h, у згради Градске управе, Улица 27. Марта бр. 43 -45. Позивамо грађане да искористе своје право на увид у Нацрт плана.

ЈАВНИ УВИД за Нацрт плана детаљне регулације подручја између Булевара ослобођења, улица Звечанске, дела планиране саобраћајнице првог реда (тзв. "трансферзала"), дела Гучевске, Облаковске и аутопута, Градске општине Савски венац, ће се одржати у згради Градске управе, у Ул.27.марта бр.43-45, (сала 2 у сутерену), у периоду од 29. фебруара до 30. марта 2012 године. Информације о предложеним решењима даваће представник обрађивача, уторком и четвртком од 12 до 18 часова.  
ЈАВНА СЕДНИЦА Комисије за планове Скупштине града Београда одржаће се у згради Градске управе, у Ул.27.марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену), 24. априла 2012 године, у 13 часова. У току јавне седнице, сва присутна физичка и правна лица која су поднела примедбе у вези са Нацртом плана, у писаном облику, могу образложити примедбе пред Комисијом за планове Скупштине града Београда.
Заинтересована лица могу током јавног увида своје примедбе на планирана решења, писмено доставити Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове, Београд Ул. 27.марта бр.43-45 до краја јавног увида.

 
 
  • ВЕСТИ
  • ПИСМО ПРЕДСЕДНИКА
 
 

22-04-2014
ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ У ПАРКУ РОЗАЛИ МОРТОН

Амбасада САД и ГО Савски венац организовали су у уторак 22. априла, поводом Дана планете земље, еко-акцију на скверу "Др Росали С. Мортон" код КБЦ "Др Драгиша Мишовић". Поред домаћина ове акције у чије име су амбасадор САД Мајкл Кирби и председник ГО Савски венац Душан Динчић, учествујући у фарбању новопостављених клупа и жардињера, посадили и дрво пријатељства, у акцији су учествовали и волонтери Црвеног крста Савског венца, средњошколци са ове општине, „Зелени тим“ Амбасаде САД и радници „Зеленила“ који су поткресали растиње и покосили траву у парку.
Стручњаци Удружења за јавно здравље Србије одржали су на лицу места предавање на тему "Климатске промене и утицај на здравље људи".
На овом скверу, који носи име по познатој америчкој докторки и хуманитарки, која је основала и подигла три болнице у Југославији након Првог светског рата, од чега једну у Београду, бринући притом о бројним српским ратним сирочићима али и пославши шездесет југословенских студената медицине на студије у Америку, постављена је табла са њеним ликом и кратком биографијом. Спомен таблу на српском и енглеском језику о лику и делу Др Росали Мортон, у склопу ове акције открили су амбасадор САД Мајкл Кирби и председник ГО Савски венац Душан Динчић.
 
  
22-04-2014
ПОКЛОНИ ЗА ДЕЦУ ИЗ „ДРИНКЕ“
У Велики четвртак на Савском венцу

Већ по традицији установљеној последњих година представници Градске општине Савски венац с кутијама препуним поклона, 17. априла на Велики четвртак, посетили су штићенике Дома за децу без родитељског старања „Дринка Павловић“. На челу са председником општине Душаном Динчићем и његовом помоћницом Јасмином Ђокић, малишане су овом посетом обрадовали и: Бранимир Гајић, члан Општинског већа и Зорица Штуловић, начелница Одељења друштвених делатности. У Дому су их већ с нестрпљењем очекивали, као своје, који их неће заборавити, у жељи да им уместо добродошлице отпевају неколико песама које су у међувремену научили.
Истога дана, истим поводом и с прегршћу поклона, представници општине Савски венац нису заборавили да посете ни седмочлану „породицу“ особа с посебним потребама које по специјалном програму „Становања уз подршку“ живе у заједничком домаћинству у Бирчаниновој улици.
 
  
22-04-2014
ИЗЛОЖБА ИЗ ШЕКСПИРОВЕ У ОПШТИНИ

Дневни боравак за децу и омладину ометену у развоју из Шекспирове улице традиционално већ годинама организује изложбе уз подршку Градске општине Савски венац.
Као и претходних година и овога пута они су, у среду 16. априла, у периоду од 10 до 15 часова, поводом Васкрса, уместо на платоу испред општине, због кишног времена организовали у холу општинске зграде продајну изложбу својих ручних радова.
Приход од продаје као и до сада искористиће за куповину материјала за своје будуће ручне радове.
 
  
14-04-2014
ОБАВЕШТЕЊЕ
На седници Комисије за младе таленте ГО Савски венац, одржаној 8.4.2014. године, донета је одлука да се до усвајања буџета Града Београда и буџета Градске општине Савски венац за 2014. годину, не расписује овогодишњи конкурс за финансијску подршку младим талентима са територије општине Савски венац. Одлука је донета у интересу корисника фонда, с обзиром да би расписивање конкурса пре усвајања буџета, тј. у току режима привременог финансирања Града и Општине, подразумевало значајно умањен фонд награда за младе таленте.

Након што поменуте одлуке о буџету буду донете, комисија ће одлучити о временском оквиру спровођења овогодишњег конкурса.

Горан Богуновић
Председник комисије за младе таленте
 
  
28-03-2014
АКЦИЈА "НАША КУЋА" ЗА 2014.ГОДИНУ
Градска општина Савски венац ће, по седми пут за редом почети реализацију акције "НАША КУЋА". Пријављивање ће почети 1.априла 2014. године, а право учешћа имају све стамбене зграде, које су до дана пријављивања конституисале скупштине станара, односно имају свој ПИБ, матични број и текући рачун. Пријављивање траје до 5. Маја, а предност у рангирању пријављених улаза имају зграде које до сада нису учествовале у акцији.
Акцијом уређења улаза су обухваћени радови на текућем одржавању: замена улазних врата, замена прозора на ходницима, увођење и замена интерфона, уградња видео надзора, поправка или замена светла изнад улаза, молерски радови, фарбање дрвених, металних и лифтовских врата, садња растиња, замена поштанских сандучића, керамичарски радови, чишћење светларника и подрума, као и поправка и замена олука на згради.
ГО Савски венац је акцију "НАША КУЋА" покренула још 2008. године, са основном идејом да се, у сарадњи са скупштинама зграда, уреде и обнове улази стамбених објеката, прилази зградама и заједничка дворишта. Заједничко финансирање је тако осмишљено да станари за сваки уложени динар добију два, односно да се у решавање проблема укључе са једном трећином средстава. За протеклих шест година, завршени су радови на око 300 стамбених објеката.
 
  
29-11-2013
ПОЗОРИШНИ ВИКЕНД МАРАТОН У ТЕАТРУ 78
Савсковеначки урбан фест – СВУРФ 2013

Седми СВУРФ наставља се у суботу 30. новембра и недељу 1. децембра позоришним маратоном у ком ће бити изведено 25 театарских пројеката из основних и средњих школа, дечјих драмских студија, плесних клубова и школица глуме. Прве представе у оба дана почеће у 11 и трајаће до 18 часова, с тим што су у суботу на програму искључиво основци, док је у недељу на репертоару мешовит програм, у ком се с посебним интересовањем очекују представе Четврте, Филолошке, Војне и Гимназије „Свети Сава“, као и увек атрактивни ученици Средње уметничке школе „Артимедиа“, уз сва могућа најпозитивнија изненађења која се могу очекивати од оних најмлађих. Улаз на све представе је слободан.
 
  
15-11-2013
СВУРФ СТАРТУЈЕ РОК-КОНЦЕРТОМ
7. Савсковеначки урбан фест

По већ устаљеном обичају седми по реду Савсковеначки урбан фест СВУРФ 2013. биће свечано отворен рок-концертом у великој сали Студентског културног центра – СКЦ-а, у понедељак 18. новембра у 18 часова. За овај, музички део фестивала пријављене су 42 младе групе из целог Београда, 13 из основних школа и 29 средњошколских и студентских бендова.
Такмичарски део СВУРФ 2013. одржаће се, иначе, у периоду од 18. новембра до 4. децембра.
Позоришни део СВУРФ-а, за који је пријављено 29 представа, на програму је у суботу 30. новембра и недељу 1. децембра, када ће се у сали Театра 78 (Ресавска 78) играти представе основних и средњих школа (не само) са Савског венца, али и других омладинских позоришних и плесних трупа, школица глуме и драмских студија.
Отварање Ликовне изложбе СВУРФ-а, са више од сто пријављених радова на тему Савског венца или самог фестивала, заказано је за среду 4. децембра, у 18 часова у Кући краља Петра на сењаку (Васе Пелагића 40).
Завршно вече СВУРФ-а 2013. на ком ће у атрактивном програму наступити неки од његових најбољих учесника, биће одржано 20. децембра, већ традиционално у сали Театра 78, када ће бити додељене Дипломе и награде најбољима из све три области.

 
  
30-10-2013
ЕКИПНО НАЈУСПЕШНИЈИ „ПУТНИЦИ“
Јесењи крос Савског венца у Хајд парку

Градска општина Савски венац и Савез спортова Савског венца организовали су у петак 25. октобра Јесењи крос основних и средњих школа Савског венца у Хајд-парку. По дивном јесењем дану на кросу је учествовало преко 700 ученика из 20-ак школа, трчећи од 300 (ученици првих и других разреда) до 1.000 метара (средњошколци) у четири старосне категорије за основце и једној категорији за све средњошколце, посебно у мушкој и женској конкуренцији. Три првопласирана такмичара у свакој од категорија добила су дипломе и медаље, а школе - екипни прваци - и пехаре (рачунао се пласман првих пет учесника за сваку категорију).
Прва места по категоријама освојили су: Ема Стојановић из ОШ“Исидора Секулић “ и Владимир Миликић из ОШ „Војвода Радомир Путник“, међу ученицима првог и другог разреда, Наталија Ракић и Никола Јовић, обоје такође из ОШ „Војвода Радомир Путник“, међу ученицима трећег и четвртог разреда, Марта Новаковић из ОШ „Војвода Радомир Путник“ и Његош Купусовић из ОШ „Војвода Мишић“, међу ученицима петог и шестог разреда, те Ања Стошић из ОШ „Војвода Радомир Путник “ и Влада Танасић из ОШ „Петар Петровић Његош“, међу ученицима седмог и осмог разреда.
Међу средњошколцима прва места су освојили: Сандра Војновић и Никола Цвијетић, обоје из Четврте гимназије.
У генералном пласману најуспешнији су били основци из ОШ „Војвода Радомир Путник“.
 
  
30-10-2013
У СУСРЕТ СТАРЕЊУ
Здравствена трибина у општини Савски венац

У склопу Месеца солидарности са остарелим особама Градска општина Савски венац и истоимени Дом здравља организовали су у четвртак 24. oктобра, у сали опшптинског бизнис-центра у улици Кнеза Милоша број 47, здравствену трибину под називом „У сусрет старењу“. О најчешћим здравственим проблемима и препорукама за здравији живот у „трећем добу“ том приликом су говорили лекари Дома здравља Савски венац: др Сандра Мрђа, др Јелена Дракулић и др Ђорђе Радивојевић.

 
  
18-10-2013
НОВИ ЧЛАНОВИ УЗ УСПОМЕНЕ НА ХЕРОЈСКЕ ДАНЕ
Свечаност поводом Дана ослобођења Београда и Савског венца

Општинска организација СУБНОР-а Савског венца, организовала је 17. октобра свечаност поводом 20. Октобра - Дана ослобођења Београда и Савског венца. После интонирања химне ове организације, песме „Партизан сам тим се дичим“ коју су гласно прихватили сви присутни борци, скупу се обратио Зденко Дупланчић, председник савсковеначке борачке организације, који је као 15-годишњак учествовао у борбама за ослобођење Београда. Евоцирајући своје успомене на те дане, поткрепљене бројним историјским чињеницама, он је у наставку свечаности уручио и чланске карте новим члановима ове организације, а међу њима и Душану Динчићу, председнику општине Савски венац.
 
  
18-10-2013
УРУЧЕЊЕ ПРАЗНИЧНИХ ПАКЕТА

У склопу обележавања Светског дана борбе против сиромаштва и глади ГО Савски венац организовала је 17. октобра у просторијама Центра за социјални рад у Ломиној улици, уручивање прехрамбено-хигијенских пакета помоћи својим социјално угроженим суграђанима. Ова, иначе редовна месечна помоћ, додељена је по 83. пут, а поред Зорице Штуловић, начелнице Одељења друштвених делатности, која води ову акцију, у уручивању пакета учествовала је и Др Мирјана Велимировић, чланица Општинског већа.
У част међународног датума било је и нешто свечаније него обично, са већим и разноликијим пакетима, које је примило 189 корисника из 87 породица.
 
  
18-10-2013
СВЕЧАНОСТ ЗА НАЈСТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ

Поводом међународног Дана старих и Месеца солидарности са остарелим особама ГО Савски венац организовала је у четвртак 10. октобра, у Театру 78, свечаност посвећену својим најстаријим суграђанима. Након поздравне речи председника општине Душана Динчића, у културно-забавном програму који је одушевио све присутне учествовали су чланови КУД „Абрашевић“ и ученице Балетске школе „Лујо Давичо“.
После програма дружење је настављено уз коктел у холу Театра 78.
 
  
 
  •  
 
 
Municipality profile in English


ИЗВОДИ
Изводе из матичних књига можете наручити путем телефона
360-2-380 или овде ->


Регулациони планови
 


ГИС
географски информациони систем


ВАЖНО
активности општинске управе 
  • ЧАСОПИС
  • СКУПШТИНА
  • МЛАДИ
 
Овде можете преузети примерке општинског часописа "Савски венац" и специјалних издања у PDF формату
 
 
Get Adobe Flash player