9:23:46
Тачно време
16°C
Температура у Београду
 
ВРЕМЕ ДАНАС

Време у Београду
   у 9:00 h

Температура 16°C
Притисак 1018 mbar
Влажност ваздуха 88%
Ветар 8 km/h
 
Време сутра:  11 ÷ 21 °C
 За игрице кликни овде
Стратешки план развоја општине

Помоћ лицима који имају правни интерес у ХрватскојЕнергетска ефикасност

 
 • РАДНО ВРЕМЕ
 

Радно време Општинске управе је од 8,00 до 16,00 часова (од понедељка до петка).
Издавање извода из матичних књига и уверења о држављанству врши се од 8,00 до 17,00 часова у анексу зграде.


Јавнобележничка канцеларија за подручје општине Савки венац:
Миодраг Глишић
Кабларска бр.11
011/2652-631
glisic.beleznik@open.telekom.rs

 

 
 • У ЖИЖИ
 • АКЦИЈЕ
 • О НАМА
 Нацрт плана детаљне регулације трга Славија, градске општине Врачар и Савски венац изложен је на јавном увиду у згради Градске управе, у Улици 27. марта бр. 43-45 (сала II у сутерену), у периоду од 20. августа до 19. септембра 2014. године, сваког радног дана од 9 до 18 часова.
У овом периоду грађани имају могућност увида у Нацрт плана и давања примедби на предложена решења. По зваршеном јавном увиду одржаће се јавна седница 30. септембра 2014. године у 13 часова у згради Градске управе, у Улици 27. марта бр. 43-45 (сала II у сутерену).

ЈАВНИ ПОЗИВ
ради учешћа на конкурсу за доделу помоћи при куповини огрева или за једнократну новчану помоћ социјално угроженим породицама избеглица и интерно расељених лица на територији градске општине Савски венац

Преузмите пун текст јавног позива

ЈАВНИ ПОЗИВ
за доделу помоћи за куповину домаћинства са окућницом за побољшање услова становања интерно расељених лица док су у расељеништву

Преузмите пун текст јавног позива

Преузмите захтев за пријављивање

Преузмите образац изјаве
БЕСПЛАТАН програм за основце и средњошколце - "Бавимо се спортом и учимо енглески"
"CROS-ЕDUC"- Центар за развој образовања и стваралаштва у сарадњи са општином Савски венац, Школом страних језика "Ђуро Салај" и позориштем "Театар 78" организује БЕСПЛАТАН програм рекреације и креативну радионицу енглеског језика за децу и младе под називом "Бавимо се спортом и учимо енглески".
Програм ће бити реализован радним данима од 11. августа до 05. септембра у термину 18-20 часова у адаптираном простору за рекреацију и едукацију позоришта "Театар 78", у Ресавској78.
Рекреација и креативне радионице из енглеског језика су намењене трима старосним групама: деци од I до IV разреда основне школе, од V до VIII разреда и младима од I до IV разреда средње школе.
Спортске активности укључују корективну гимнастику, елементарне игре – такмичења, вежбе координације, спретности, окретности, прецизности, брзине, групне игре, атлетске вежбе, вежбе флексибилности, скочности и брзине, вежбе концентрације, спортске игре и рекреацију.
У оквиру језичке радионице најмлађи се упознају са основама енглеског језика, а старијим основцима и средњошколцима се нуди помоћ у савладавању школског градива, као и унапређење постојећег знања граматике и вокабулара, кроз описивање искустава, изражавање мишљења и дискусије. Распоред активности је комбинован, наизменично се смењују језичка радионица и спортске активности, чиме се постиже развијање психичких и физичких способности на забаван и динамичан начин.
Циљ овог програма је да се код деце развије жеља за учењем страних језика, а да се притом не запостави физичка активност, која би допринела здравијем начину живота.
Пријаве радним данима од 10 до 19 часова путем телефона или мејла:
тел: 011/3619 462, 011/3621 614, 063/374-666
e-mail: jezici@eunet.rs
БРОЈ МЕСТА ЈЕ ОГРАНИЧЕН!
Малешко брдо
Погледајте Power point(6.3MB) презентацију Плана детаљне регулације подручја између Булевара ослобођења, Звечанске, дела Гучевске, Булевара кнеза Александра Карађорђeвића, Булевара војводе Путника, аутопута и саобраћајне везе преко аутопута са Делиградском до Бирчанинове улице
Општина Савски венац позива све заинтересоване са територије општине да узму учешће у локалној акцији "НајЗЕЛЕНО"
Бирамо "НајЗЕЛЕНО" у осам категорија:
1. Нај- зелена површина око стамбене зграде (блоковско зеленило),
2. Нај- зелена површина испред пословног објекта,
3. Нај-балкон,
4. Нај-зелена површина школске установе,
5. Нај- зелена површина предшколске установе,
6. Нај-зелена површина амбасаде,
7. Нај-прозор,
8. Нај-парк.


Позивамо Вас да се пријавите, покажете своје НајЗЕЛЕНО и постанете инспирација својим суседима за још лепши и пријатнији Саваки венац.
Приликом пријаве за конкурс потребно је доставити фотографије ваше зелене површине, не старије од 2 месеца, име и презиме особе за контакт, адресу и телефон.
Пријаве доставити на адресу Кнеза Милоша бр 69 ,Одељење за друштвене делатности, информисање и месну самоуправу-ЕКОЛОГИЈА или на e-mail najzeleno@gmail.com.
Рок за пријаву је 5.јун 2013.године.
Најбољи у првих пет категорија на локалном нивоу представљаће општину Савски венац на градском такмичењу у оквиру једанаесте традиционалне Акције,,ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД", у 2013. години.

контакт:
Градска општина Савски венац
Александра Имширагић-Ђурић, самостални стручни сарадник за послове заштите животне средине
Одељење за друштвене делатности, информисање и месну самопуправу
011/2061-709
Последња прилика за стамбено збрињавање бивших носилаца станарског права у Хрватској ван подручја од посебне државне скрби (ППДС)
Сви бивши носиоци станарског права из Републике хрватске могу закључно са 31. августом 2013. године, поднети захтев за стамбено забрињавање на подручју ван ППДС-а.
Информације о критеријумима за доделу помоћи, потребној документацији и начину подношења пријава доступне су на интернет страни Министарства регионалног развоја и фондова Европске уније Републике Хрватске и код повереника за избеглице и миграције ГО Савски венац,Кнеза Милоша 69, телефон 011/2061839 и е-маил: konstantinovskam@savskivenac.rs
Сви подносиоци захтева за стамбено збрињавање у претходном периоду могу се информисати о одлуци по њиховим захтевима на интернет страни Министарства регионалног развоја и фондова Европске уније."Приручник за скупштине стамбених зграда" у издању општине Савски венац, се може потпуно бесплатно преузети са "Google Play" претраживача и инсталирати на мобилне телефоне који имају "Андроид" оперативни систем.Градска општина Савски венац
Ул. Кнеза Милоша 69, Београд
расписује
општи анонимни једностепени конкурс за идејно решење скулптуре Исидоре СекулићКонкурс за доделу Књижевне награде "Исидора Секулић" за 2012. објављен у дневном листу Политика оба издања (београдско издање и издање за унутрашњост) дана 11.01.2013. год. и 12.01.2013. у Културном додатку.

Презентован је пројекат "КА БОЉОЈ ИНТЕГРАЦИЈИ У ЗАЈЕДНИЦИ - Запошљавање интерно расељених лица на развоју социјалних услуга за особе са инвалидитетом" који реализује општина САВСКИ ВЕНАЦ у сарадњи са АПИ-Србије, а кроз пружање услуга ПОМОЋ У КУЋИ и СТАНОВАЊЕ УЗ ПОДРШКУ за особе са нвалидитетом.


Прилог је снимила новинарка РТС-а Биљана Јовичић са екипом 1. програма РТС. Емитован је у Јутарњем програму РТС-а у понедељак,17.09.2012.год.На основу уговора између Комесаријата за избеглице Републике Србије и Градске општине Савски венац о реализацији пројекта: "Помоћ Комесаријата за избеглице РС намењена интерно расељеним лицима кроз пружање подршке локалним акционим плановима" коју реализује Комесаријат за избеглице РС, Комисија за дефинисање критеријума и избор крајњих корисника расписује
ОГЛАС
За доделу средстава намењених у економском оснаживању избеглица и бивших избеглица са територије Градске општине Савски венац кроз доходовне активности за 2012.годинуЈАВНИ УВИД Нацрт плана детаљне регулације комплекса Клиничко–болничког центра између улица: Хероја Милана Тепића, Булевара мира(Булевар кнеза Александра Карађорђевића), Љутице Богдана, Драгорске(Др. Иве Поповића Ђанија) и Сокобањске изложен је на јавном увиду у периоду од 30. јула 2012. до 28. августа 2012. године, сваког радног дана од 9 до 18h, у згради Градске управе, Улица 27. Марта бр. 43 -45. Позивамо грађане да искористе своје право на увид у Нацрт плана.

ЈАВНИ УВИД за Нацрт плана детаљне регулације подручја између Булевара ослобођења, улица Звечанске, дела планиране саобраћајнице првог реда (тзв. "трансферзала"), дела Гучевске, Облаковске и аутопута, Градске општине Савски венац, ће се одржати у згради Градске управе, у Ул.27.марта бр.43-45, (сала 2 у сутерену), у периоду од 29. фебруара до 30. марта 2012 године. Информације о предложеним решењима даваће представник обрађивача, уторком и четвртком од 12 до 18 часова.  
ЈАВНА СЕДНИЦА Комисије за планове Скупштине града Београда одржаће се у згради Градске управе, у Ул.27.марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену), 24. априла 2012 године, у 13 часова. У току јавне седнице, сва присутна физичка и правна лица која су поднела примедбе у вези са Нацртом плана, у писаном облику, могу образложити примедбе пред Комисијом за планове Скупштине града Београда.
Заинтересована лица могу током јавног увида своје примедбе на планирана решења, писмено доставити Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове, Београд Ул. 27.марта бр.43-45 до краја јавног увида.

 
 
 • ВЕСТИ
 • ПИСМО ПРЕДСЕДНИКА
 
 

05-09-2014
ДОБРО ОПШТЕ СТАЊЕ – НОВЕ ТРИБИНЕ СА ДЕЦОМ НА ТЕМУ ДРОГА И НАСИЉА НА ИНТЕРНЕТУ
Састанак посвећен безбедности у школама на Савском венцу

Градска општина Савски венац организовала је данас састанак директора свих основних и средњих школа и њихових заменика, са своје територије, са службеницима Полицијске станице Савски венац задуженим за безбедност ђака.
Са стране организатора присутни су били чланови Општинског већа др Мирјана Велимировић и Бранимир Гајић, задужен за школство на овој општини, док су испред Полицијске станице Савски венац састанку присуствовали Радован Гатарић, командир полицијске испоставе задужен за сарадњу са школама и Бранка Ђорђевић из Одељења за малолетничку деликвенцију.
Командир Гатарић нагласио је да је стање у школама боље јер је ПС Савски венац у протеклих годину дана имала занемарљив број интервенција у самим школама – свега осам случајева у скоро тридесет основних, средњих, специјалних или интернационалних школа на овој општини.

Најављен је почетак новог циклуса трибина са ђацима и родитељима са темама превенција алкохолизма, превенција злоупотребе опојних дрога и трговине децом, спречавање насиља преко интернета и злоупотребе друштвених мрежа.

Директори школа изнели су своје појединачне примере, који су се искључиво тицали повећања саобраћајне безбедности у окружењу својих школа, попут Четврте гимназије у Драјзеровој или Интернационалне школе у Темишварској улици, где нема адекватних успоривача моторног саобраћаја, док Специјалној школи Антон Скала недостаје саобраћајно решење за гужву у улици Чајковског услед чега често не функционише потпуно превоз деце са посебним потребама који финансира општина Савски венац.
 
  
08-08-2014
"БАВИМО СЕ СПОРТОМ И УЧИМО ЕНГЛЕСКИ“
Бесплатан летњи програм за ученике са Савског венца

Центар за развој образовања и стваралаштва "Cros-Educ"- у сарадњи са Gradskom општином Савски венац, Школом страних језика "Ђуро Салај" и позориштем "Театар 78" организује бесплатан програм рекреације и креативну радионицу енглеског језика за децу и младе под називом "Бавимо се спортом и учимо енглески".
Програм ће бити реализован радним данима од 11. августа до 5. септембра у терминима од 18 до 20 часова у адаптираном простору за рекреацију и едукацију позоришта "Театар 78", у Ресавској улици број 78.
Пријаве заинтересованих се примају радним данима од 10 до 19 часова путем телефона или мејла: тел: 011/3619 462, 011/3621 614, 063/374-666,
e-mail: jezici@eunet.rs
БРОЈ МЕСТА ЈЕ ОГРАНИЧЕН!
 
  
06-08-2014
ОТКРИВЕН СПОМЕНИК ЈЕВРЕЈИМА ИЗ «ДУШЕГУПКЕ»

Амбасадор Израела у Србији Јосеф Леви и председник Градске оптине Савски венац Душан Динчић открили су у уторак 5. августа у Улици браће Крсмановић, испред Културног центра «Град», споменик Јеврејима страдалим у Београду од марта до маја 1942. године. Управо са тог места свакодневно, у три туре по стотинак јеврејских становника Београда, довезених из логора са Старог сајмишта, кретало је камионом названим «Душегупка» у своју последњу вожњу ка Јајинцима, где су их већ чекале ископане заједничке гробнице. Током вожње у камиону је пуштан гас, тако да је на овај свиреп начин за нешто више од два месеца у највећим мукама убијено око 6.300 људи.
Градска општина Савски венац поставила је 28. априла на том месту Спомен плочу, обећавши током лета и постављање споменика који је откривен јуче. На његовом отварању поред председника ГО Савски венац Душана Динчића, који је и покретач иницијативе и амбасадора Израела Јосефа Левија, говорила је и дипл. архитекта Јаsмина Ђокић, помоћница председника општине, која је уз члана Општинског већа Бранимира Гајића била и најзаслужнија за оперативни део овог посла, као и Данијел Богуновић, потпредседник Јеврејске општине у Београду и професор Никола Шујица, председник Жирија за избор решења споменика. A то је рад дипл. aрхитекте Ане Корице.

 
  
06-08-2014
СЛАВСКИ КОЛАЧ СЕКАО ВЛАДИКА ЈОВАН
Слава Градске општине Савски венац

У петак 1. августа Градска општина Савски венац прославила је своју општинску славу Светог Стефана Деспота српског. Сечење славског колача извршио је Владика славонски Јован Ћулибрк, уз помоћ Старешине Вазнесењске цркве Арсенија Арсенијевића и Протојереја Ставрофора Оца Милосава Радојевића, као и председника Градске општине Савски венац Душана Динчића и других општинских руководилаца и службеника.
 
  
21-07-2014
„КРОСФЕЈД“ СПОЈИО „ПЕКИЋА“ И „ИСИДОРУ“
Соња Веселиновић добитница Књижевне награде „Исидора Секулић“

Соња Веселиновић добитница је Књижевне награде „Исидора Секулић“, за роман „Кросфејд“, објављен у 2013. години у издању Културног центра Новог Сада. Награда јој је додељена 8. јула на свечаности у Скупштини Београда, а уз Плакету и Повељу подразумева и новчани износ од 300.000 динара.

У образложењу жирија, на чијем је челу Др. Александар Јерков, а чланови Др Слободан Владушић и Др Драган Бошковић, каже се, између осталог, да је за награду конкурисало 60-ак дела, а да су у најужем избору, поред награђене, биле и књиге Давида Албахарија и Јелене Ленголд, а одмах уз њих и дела Михајла Пантића и Бранка Брђанина Бајовића, као и две студије, чији су аутори Тихомир Брајовић и Предраг Петровић. Подсећамо да се награда „Исидора Секулић“ додељује за дела писана у књижевним жанровима у којима је стварала Исидора, а у две претходне године њену награду понела су два изузетна публицистичка дела: Слободана Владушића (које га је потом сврстало и у нови жири ове награде) и Жанете Ђукић Перишић.
У размишљању – Да ли овога пута награду дати некоме ко обећава или некоме ко је већ класика, преовладало је мишљење да она овога пута буде додељена „гласу будућности“.
Соња Веселиновић има 33 године, асистент је компаративне књижевности на Универзитету у Новом Саду и ово јој је први роман, а за књигу песама „Поема преко“ награђена је на Фестивалу младих песника у Зајечару.
Да све буде занимљивије, Соња Веселиновић је за нацрт истог овог романа пре пет година добила стипендију из Фонда „Борислава Пекића“.
Поред председника жирија који је прочитао образложење и председника Скупштине фонда, књижевника и бившег лауреата Исидорине награде Ратка Адамовића, на свечаности је говорио и Душан Динчић, председник Градске општине Савски венац. Изражавајући задовољство што се налази на челу општине којој је Исидора Секулић тестаментарно поверила своја ауторска права, он је том приликом обећао да ће њен споменик, за који је завршен конкурс и све неопходне процедуре и који се тренутно завршава, на јесен бити постављен у паркићу „код Шехера“, недалеко од Топчидерске звезде.
 
  
02-07-2014
ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ
На Савском венцу по 89. пут

Градска општина Савски венац из месеца у месец стално брине о својим социјално угроженим суграђанима. Тако су и у уторак, 1. јула представници општине, на челу са др Мирјаном Велимировић, чланицом Општинског већа, уручивали уобичајене месечне пакете помоћи које својим суграђанима редовно додељују већ осму годину. На списку добијеном од Центра за социјални рад, овога пута је било 175 прималаца помоћи у прехрамбеним артиклима.
Пакети су корисницима помоћи додељени 89. пут, на већ уобичајеном месту, у просторијама Народне кухиње у Ломиној улици.

 
  
26-06-2014
САВСКИ ВЕНАЦ НАГРАДИО СВОЈУ БУДУЋНОСТ
Свечаност у Театру 78
У среду 25. јуна, у Театру 78, Градска општина Савски венац је већ по традицији наградила најбоље матуранте својих основних школа. У протеклој школској години у девет основних школа на Савском венцу, од чега су три за ученике са посебним потребама, Диплому „Вук Караџић“ освојило је 45 ученика којима су припали ваучери (за куповину техничке и компјутерске опреме) у вредности од 11.880 динара. Поред ваучера у вредности од 12.960 динара, девет ученика генерације добило је и лап-топ рачунаре, док су наградни ваучер у вредности од 4.580 динара добили и сви преостали матуранти савсковеначких основних школа.
На свечаности у Театру 78, уз пригодан културни програм најатрактивнијих учесника СВУРФ-а (Савсковеначког урбан феста) награде су им уручили руководиоци ГО Савски венац, на челу са председником Душаном Динчићем, који их је том приликом поздравио, зажелевши им исти такав успех и у даљем школовању, истакавши да су они будућност Савског венца и да ће неки од њих сигурно у наредним деценијама и бити на њеном челу. Поред њега, награде Вуковцима и ученицима генерације уручивали су и чланови општинског већа: Др Мирјана Велимировић и Горан Богуновић.
Програм је водила Маша Ђорђевић, а у њему су, одушевивши публику у сали, учествовали чланови Плесне групе "Ред Стар". вишеструки победници СВУРФ-а.
 
  
24-06-2014
"ПОРТРЕТ КРАЉА ПЕТРА" У ЊЕГОВОЈ КУЋИ
У склопу програма Портрет Краља Петра, којим Кућа краља Петра, установа културе ГО Савски венац, обележавала два јубилеја: 170 година од рођења Краља Петра и и 100 година од почетка Првог светског рата, у среду, 25. јуна у 19 часова, у Меморијалној соби Куће краља Петра, биће одржана трибина "Учешће Краља Петра И Карађорђевића у Балканским ратовима (1912-1913.)". Предавач је др Милош Јагодић, професор на Одељењу за историју Филозофског факултета у Београду. Улаз на програм је слободан.

 
  
23-06-2014
КО ЈЕ НОВИ ДОБИТНИК КЊИЖЕВНЕ НАГРАДЕ „ИСИДОРА СЕКУЛИЋ“?
Најава Конференције за штампу

У четвртак 26. јуна у 13 часова жири Књижевне награде „Исидора Секулић“ саопштиће име добитника једне од наших најдуговечнијих и најугледнијих књижевних награда, за дело објављено у 2013. години у једном од књижевних жанрова у којима је писала Исидора Секулић.
Жири, на чијем је челу Др. Александар Јерков, а чланови Др Слободан Владушић и Др Драган Бошковић саопштиће том приликом име добитника и назив награђеног дела, као и дела која су била у најужем избору, али и шта их је то руководило да награде баш ТО дело. Уз образложење председника жирија и присуство његових чланова на конференцији за штампу биће присутан и књижевник Ратко Адамовић, председник Скупштине Фонда „Исидора Секулић“ који ће рећи нешто и о осталим активностима Фонда, изради споменика Исидори на Топчидерској звезди и друго.
Том приликом биће најављена и Свечана додела у Скупштини Београда, награде која се додељује још од 1967. Године, а која ове године, уз Плакету и Повељу подразумева и новчани износ од 300.000 динара.
Конференција за штампу одржаће се у Свечаној сали Градске општине Савски венац у Улици кнеза Милоша број 99.
 
  
16-06-2014
ЛАП-ТОПОВИ ТРЕЋАЦИМА У ЈОШ ТРИ ШКОЛЕ
За децу са посебним потребама на Савском венцу

Као и у претходне три школске године челници Градске општине Савски венац поклонили су лап-топ рачунаре ученицима трећих разреда свих девет савсковеначких основних школа. Последњег школског дана, у петак 13. јуна, обишли су и три школе у којима се школују деца са посебним потребама. У Школи „Антон Скала“ ученицима и њиховим учитељи(ца)ма додељено је 13 таблет-рачунара, у Школи за оштећене слухом – наглуве „Стефан Дечански“ 17, а у Школи „Др Драган Херцог“, у којој се школују деца на болничком лечењу, 18 лап-топова.
Поздрављајући их, председник Душан Динчић зажелео им је уједно и да са њима лепше проведу предстојећи распуст, али и да их не користе само за игрице, већ и за разне друге корисне ствари које се на њима могу научити. Притом је посебно нагласио да морају бити опрезни приликом коришћења интернета и ступања у контакт са другим особама преко друштвених мрежа, са чиме су добро упознати и у својим школама.
Ове године, иначе, општина Савски венац је трећацима уручила укупно 347 лап- топ и 14 таблет-рачунара, на радост ђака, али и њихових учитељ(иц)а, којима ће то бити најлепши поклон пред распуст.

 
  
11-06-2014
ЛАП-ТОПОВИ ЗА ТРЕЋАКЕ ПО ЧЕТВРТИ ПУТ

Као и у претходне три школске године челници Градске општине Савски венац, предвођени председником Душаном Динчићем, Бранимиром Гајићем, чланом Општинског већа задуженим за школство и Зорицом Штуловић, начелницом Одељења за друштвене делатности, информисање и месну самоуправу, посетили су у среду 11. јуна две од девет савсковеначких основних школа и њиховим ученицима трећих разреда поделити лап-топ рачунаре. Првог дана своје рачунаре добили су ученици две савамалске основне школе: „Радојке Лакић“ и „Исидоре Секулић“, којима је подељено 44 односно 36 рачунара, с тим што су лап-топове добиле и њихове учитељице, које ће их убудуће користити и у наставном процесу.
Поздрављајући их приликом поделе председник Душан Динчић зажелео им је уједно и да са њима лепше проведу предстојећи распуст, али и да их не користе само за игрице, већ и за разне друге корисне ствари које се на њима могу научити. Притом, то је посебно нагласио, морају бити опрезни приликом коришћења интернета и ступања у контакт са другим особама преко друштвених мрежа, са чиме су добро упознати и у својим школама.
Иако су се трудили да га пажљиво саслушају и мада су веома добро знали и ко им (општина) поклања рачунаре и очито је да су их већ жељно ишчекивали, тешко је било одолети а да их одмах и не отпакују, па су их, показујући своју спретност и упућеност у компјутерску технику, многи „намонтирали“ и „стартовали“ још за време ове краткотрајне посете општинских челника.
Ове године, иначе, општина је трећацима уручила укупно 347 лап- топ и 14 таблет-рачунара, на радост ђака, али и њихових учитељ(иц)а, којима ће то бити најлепши поклон пред распуст. У преосталих седам школа, међу којима су и три које похађају деца са посебним потребама, рачунари су подељени у четвртак и петак, 12. и 13. јуна.
 
  
09-06-2014
ПОЗИВ НА КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ГОРАНА ГОЦИЋА
Градска општина Савски венац, Кућа краља Петра и
Фонд "Исидора Секулић" позивају вас на књижевно вече посвећено ГОРАНУ ГОЦИЋУ добитнику Нинове награде за роман Таи, а у склопу пројекта ИСИДОРА НАС СЛУША.
Учествују: Горан Гоцић, писац и новинар и Лаура Барна, уредница књижевних трибина.

Књижевно вече ће се одржати у уторак 10. јуна у 20 часова, у Кући краља Петра на Сењаку, Васе Пелагића 40.

ТАИ је књига коју одређује њен топос: Тајланд. Љубав и Тајланд. Жена, путеност, демистификација главног јунака. Анализа Далеког истока у односу на (Далеки) Запад, каже о овом роману писац Владислав Бајац, уредник Геопоетике.

Добро дошли на вече сусрета Истока и Запада!
 
  
 
 •  
 
 
 
 • КРШТЕНИЦЕ+ДРЖАВЉАНСТВО
 • ВЕНЧАНИЦЕ
 • УМРЛИЦЕ
 • УПЛАТНИЦА
 

ЈМБГ
Име и презиме
Име оца
Име мајке
Девојачко презиме (за удате)
Болница рођења
Врста документа
Сврха издавања документа
Контакт телефон
Мобилни телефон
e-mail адреса
Општина доставе документа
Адреса на коју желите да се пошаље документ
НАПОМЕНА: На основу Закона о матичним књигама, члан 41. став 1. увид у матичне књиге, као и списе на основу којих је извршен упис у матичне књиге, дозволиће се лицу на које се ти подаци односе, члану његове уже породице, усвојитељу или старатељу, а другим лицима на начин и под условима утврђеним законом који уређује заштиту података о личности и законом који уређује права на приступ информацијама од јавног значаја.
 • За извод из књиге рођених,венчаних и умрлих потребно је платити административне таксе (републичку таксу 400 дин.) + цену услуге од 360 дин (укључујући ПДВ).
 • За извод из књиге рођених,венчаних и умрлих ма међународном обрасцу потребно је платити административне таксе (републичку таксу 650 дин.) + цену услуге од 360 дин (укључујући ПДВ).
 • За уверење из књиге држављана потребно је платити административне таксе (републичку таксу 700 дин.) + цену услуге од 360 дин (укључујући ПДВ).
 • Изводи се уручују у року од 2 - 5 дана за лица са пребивалиштем на територији Града Београда-куриром. За лица са пребивалиштем ван територије Београда изводи се достављају путем поште,а рок доставе зависи од ажурности поште.
 • Административне таксе се не плаћају за социјална давања, за дечији додатак, за упис у школу или факултет, за регулисање војне обавезе, за заснивање радног односа и за пријаву новорођеног детета у матичне књиге.
 • Таксе и трошкови доставе плаћају се куриру приликом преузимања извода.
 • Детаљније информације можете добити и на телефоне 360-2-380
 • Документа можете поручити и позивањем говорног аутомата ПТТ 011/3607-711
ВАЖНА НАПОМЕНА: Уколико користите InternetExplorer горњу форму попуните латиницом и без карактера ŠĐČĆŽšđčćž, а ако користите неки други програм за интернет, као нпр. Firefox или Opera можете захтев унети било којим писмом, по вашој жељи. 
Municipality profile in English


ИЗВОДИ
Изводе из матичних књига можете наручити путем телефона
360-2-380 или овде ->


Регулациони планови
 


ГИС
географски информациони систем


ВАЖНО
активности општинске управе


ФИНАНСИЈЕ
  
 • ЧАСОПИС
 • СКУПШТИНА
 • МЛАДИ
 
Овде можете преузети примерке општинског часописа "Савски венац" и специјалних издања у PDF формату
 
 
Get Adobe Flash player