10:26:44
Тачно време
10°C
Температура у Београду
 
ВРЕМЕ ДАНАС

Време у Београду
   у 10:00 h

Температура 10°C
Притисак 1013 mbar
Влажност ваздуха 76%
Ветар 12 km/h
 
Време сутра:  3 ÷ 10 °C
 

За игрице кликни овде
Стратешки план развоја општине

Помоћ лицима који имају правни интерес у ХрватскојЕнергетска ефикасност

 
 • РАДНО ВРЕМЕ
 

Радно време Општинске управе је од 8,00 до 16,00 часова (од понедељка до петка).
Издавање извода из матичних књига и уверења о држављанству врши се од 8,00 до 17,00 часова у анексу зграде.


Јавнобележничка канцеларија за подручје општине Савки венац:
Миодраг Глишић
Кабларска бр.11
011/2652-631
glisic.beleznik@open.telekom.rs

 

 
 • У ЖИЖИ
 • АКЦИЈЕ
 • О НАМА
 У периоду од 29. септембра до 28. октобра 2014. године на јавни увид биће изложени Нацрт просторног плана подручја посебне намене уређења дела приобаља града Београда - подручје приобаља реке Саве за пројекат ''Београд на води'' и Извештај о стратешкој процени утицаја Просторног плана подручја посебне намене уређења дела приобаља града Београда - подручје приобаља реке Саве за пројекат ''Београд на води'' на животну средину.
План је изложен на јавни увид односно сваког радног дана од 900 до 1400 часова у згради Градске управе града Београда, Трг Николе Пашића 6, као и на интернет адреси Републичке агенције за просторно планирање.
У току трајања јавног увида, сваког четвртка у периоду од 11:00 до 14:00 часова у згради Градске управе града Београда, Трг Николе Пашића 6, заинтересованима ће бити омогућено пружање додатних информација о предметном планском документу.
Јавна презентација Нацрта Просторног плана и Извештаја о стратешкој процени утицаја биће одржана у великој сали Градске управе града Београда, у понедељак 13. октобра 2014. године, Трг Николе Пашића 6, у 12:00 часова.
Примедбе на Нацрт Просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја, заинтересована физичка и правна лица могу доставити у току трајања јавног увида, искључиво у писаном облику, поштом или на писарници органа локалне самоуправе, или Републичкој агенцији за просторно планирање, закључно 28. октобра 2014. године, на следеће адресе:
• Град Београд, Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове (преко писарнице) 27. марта 43-45, 11000 Београд, или
• Републичка агенција за просторно планирање, Краља Милутина број 10а, 11000 Београд.
(информација преузета са сајта Републичке агенције за просторно планирање http://www.rapp.gov.rs/ )


Нацрт плана детаљне регулације трга Славија, градске општине Врачар и Савски венац изложен је на јавном увиду у згради Градске управе, у Улици 27. марта бр. 43-45 (сала II у сутерену), у периоду од 20. августа до 19. септембра 2014. године, сваког радног дана од 9 до 18 часова.
У овом периоду грађани имају могућност увида у Нацрт плана и давања примедби на предложена решења. По зваршеном јавном увиду одржаће се јавна седница 30. септембра 2014. године у 13 часова у згради Градске управе, у Улици 27. марта бр. 43-45 (сала II у сутерену).

ЈАВНИ ПОЗИВ
ради учешћа на конкурсу за доделу помоћи при куповини огрева или за једнократну новчану помоћ социјално угроженим породицама избеглица и интерно расељених лица на територији градске општине Савски венац

Преузмите пун текст јавног позива

ЈАВНИ ПОЗИВ
за доделу помоћи за куповину домаћинства са окућницом за побољшање услова становања интерно расељених лица док су у расељеништву

Преузмите пун текст јавног позива

Преузмите захтев за пријављивање

Преузмите образац изјаве
БЕСПЛАТАН програм за основце и средњошколце - "Бавимо се спортом и учимо енглески"
"CROS-ЕDUC"- Центар за развој образовања и стваралаштва у сарадњи са општином Савски венац, Школом страних језика "Ђуро Салај" и позориштем "Театар 78" организује БЕСПЛАТАН програм рекреације и креативну радионицу енглеског језика за децу и младе под називом "Бавимо се спортом и учимо енглески".
Програм ће бити реализован радним данима од 11. августа до 05. септембра у термину 18-20 часова у адаптираном простору за рекреацију и едукацију позоришта "Театар 78", у Ресавској78.
Рекреација и креативне радионице из енглеског језика су намењене трима старосним групама: деци од I до IV разреда основне школе, од V до VIII разреда и младима од I до IV разреда средње школе.
Спортске активности укључују корективну гимнастику, елементарне игре – такмичења, вежбе координације, спретности, окретности, прецизности, брзине, групне игре, атлетске вежбе, вежбе флексибилности, скочности и брзине, вежбе концентрације, спортске игре и рекреацију.
У оквиру језичке радионице најмлађи се упознају са основама енглеског језика, а старијим основцима и средњошколцима се нуди помоћ у савладавању школског градива, као и унапређење постојећег знања граматике и вокабулара, кроз описивање искустава, изражавање мишљења и дискусије. Распоред активности је комбинован, наизменично се смењују језичка радионица и спортске активности, чиме се постиже развијање психичких и физичких способности на забаван и динамичан начин.
Циљ овог програма је да се код деце развије жеља за учењем страних језика, а да се притом не запостави физичка активност, која би допринела здравијем начину живота.
Пријаве радним данима од 10 до 19 часова путем телефона или мејла:
тел: 011/3619 462, 011/3621 614, 063/374-666
e-mail: jezici@eunet.rs
БРОЈ МЕСТА ЈЕ ОГРАНИЧЕН!
Малешко брдо
Погледајте Power point(6.3MB) презентацију Плана детаљне регулације подручја између Булевара ослобођења, Звечанске, дела Гучевске, Булевара кнеза Александра Карађорђeвића, Булевара војводе Путника, аутопута и саобраћајне везе преко аутопута са Делиградском до Бирчанинове улице
Општина Савски венац позива све заинтересоване са територије општине да узму учешће у локалној акцији "НајЗЕЛЕНО"
Бирамо "НајЗЕЛЕНО" у осам категорија:
1. Нај- зелена површина око стамбене зграде (блоковско зеленило),
2. Нај- зелена површина испред пословног објекта,
3. Нај-балкон,
4. Нај-зелена површина школске установе,
5. Нај- зелена површина предшколске установе,
6. Нај-зелена површина амбасаде,
7. Нај-прозор,
8. Нај-парк.


Позивамо Вас да се пријавите, покажете своје НајЗЕЛЕНО и постанете инспирација својим суседима за још лепши и пријатнији Саваки венац.
Приликом пријаве за конкурс потребно је доставити фотографије ваше зелене површине, не старије од 2 месеца, име и презиме особе за контакт, адресу и телефон.
Пријаве доставити на адресу Кнеза Милоша бр 69 ,Одељење за друштвене делатности, информисање и месну самоуправу-ЕКОЛОГИЈА или на e-mail najzeleno@gmail.com.
Рок за пријаву је 5.јун 2013.године.
Најбољи у првих пет категорија на локалном нивоу представљаће општину Савски венац на градском такмичењу у оквиру једанаесте традиционалне Акције,,ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД", у 2013. години.

контакт:
Градска општина Савски венац
Александра Имширагић-Ђурић, самостални стручни сарадник за послове заштите животне средине
Одељење за друштвене делатности, информисање и месну самопуправу
011/2061-709
Последња прилика за стамбено збрињавање бивших носилаца станарског права у Хрватској ван подручја од посебне државне скрби (ППДС)
Сви бивши носиоци станарског права из Републике хрватске могу закључно са 31. августом 2013. године, поднети захтев за стамбено забрињавање на подручју ван ППДС-а.
Информације о критеријумима за доделу помоћи, потребној документацији и начину подношења пријава доступне су на интернет страни Министарства регионалног развоја и фондова Европске уније Републике Хрватске и код повереника за избеглице и миграције ГО Савски венац,Кнеза Милоша 69, телефон 011/2061839 и е-маил: konstantinovskam@savskivenac.rs
Сви подносиоци захтева за стамбено збрињавање у претходном периоду могу се информисати о одлуци по њиховим захтевима на интернет страни Министарства регионалног развоја и фондова Европске уније."Приручник за скупштине стамбених зграда" у издању општине Савски венац, се може потпуно бесплатно преузети са "Google Play" претраживача и инсталирати на мобилне телефоне који имају "Андроид" оперативни систем.Градска општина Савски венац
Ул. Кнеза Милоша 69, Београд
расписује
општи анонимни једностепени конкурс за идејно решење скулптуре Исидоре СекулићКонкурс за доделу Књижевне награде "Исидора Секулић" за 2012. објављен у дневном листу Политика оба издања (београдско издање и издање за унутрашњост) дана 11.01.2013. год. и 12.01.2013. у Културном додатку.

Презентован је пројекат "КА БОЉОЈ ИНТЕГРАЦИЈИ У ЗАЈЕДНИЦИ - Запошљавање интерно расељених лица на развоју социјалних услуга за особе са инвалидитетом" који реализује општина САВСКИ ВЕНАЦ у сарадњи са АПИ-Србије, а кроз пружање услуга ПОМОЋ У КУЋИ и СТАНОВАЊЕ УЗ ПОДРШКУ за особе са нвалидитетом.


Прилог је снимила новинарка РТС-а Биљана Јовичић са екипом 1. програма РТС. Емитован је у Јутарњем програму РТС-а у понедељак,17.09.2012.год.На основу уговора између Комесаријата за избеглице Републике Србије и Градске општине Савски венац о реализацији пројекта: "Помоћ Комесаријата за избеглице РС намењена интерно расељеним лицима кроз пружање подршке локалним акционим плановима" коју реализује Комесаријат за избеглице РС, Комисија за дефинисање критеријума и избор крајњих корисника расписује
ОГЛАС
За доделу средстава намењених у економском оснаживању избеглица и бивших избеглица са територије Градске општине Савски венац кроз доходовне активности за 2012.годинуЈАВНИ УВИД Нацрт плана детаљне регулације комплекса Клиничко–болничког центра између улица: Хероја Милана Тепића, Булевара мира(Булевар кнеза Александра Карађорђевића), Љутице Богдана, Драгорске(Др. Иве Поповића Ђанија) и Сокобањске изложен је на јавном увиду у периоду од 30. јула 2012. до 28. августа 2012. године, сваког радног дана од 9 до 18h, у згради Градске управе, Улица 27. Марта бр. 43 -45. Позивамо грађане да искористе своје право на увид у Нацрт плана.

ЈАВНИ УВИД за Нацрт плана детаљне регулације подручја између Булевара ослобођења, улица Звечанске, дела планиране саобраћајнице првог реда (тзв. "трансферзала"), дела Гучевске, Облаковске и аутопута, Градске општине Савски венац, ће се одржати у згради Градске управе, у Ул.27.марта бр.43-45, (сала 2 у сутерену), у периоду од 29. фебруара до 30. марта 2012 године. Информације о предложеним решењима даваће представник обрађивача, уторком и четвртком од 12 до 18 часова.  
ЈАВНА СЕДНИЦА Комисије за планове Скупштине града Београда одржаће се у згради Градске управе, у Ул.27.марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену), 24. априла 2012 године, у 13 часова. У току јавне седнице, сва присутна физичка и правна лица која су поднела примедбе у вези са Нацртом плана, у писаном облику, могу образложити примедбе пред Комисијом за планове Скупштине града Београда.
Заинтересована лица могу током јавног увида своје примедбе на планирана решења, писмено доставити Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове, Београд Ул. 27.марта бр.43-45 до краја јавног увида.

 
 
 • ВЕСТИ
 • ПИСМО ПРЕДСЕДНИКА
 
 

21-10-2014
СВУРФ ПОЧИЊЕ РОК-КОНЦЕРТИМА У МИКСЕР ХАУСУ 11. И 12. НОВЕМБРА

У жељи да нешто промене, али и да освоје један нови и све популарнији простор, организатори овогодишњег, осмог по реду СВУРФ-а 2014. одлучили су се да музички део фестивала ове године одрже у Миксер хаусу, у Савамали код Београдске задруге, 11. и 12. новембра.
Како се време ових концерата приближава молимо потенцијалне учеснике, оне који се за СВУРФ већ увелико припремају, да организаторима благовремено најаве свој наступ, како би се на време припремиле сатнице и распореди њихових наступа. А званичне пријаве, са именима бендова, називима песама које изводе и саставима група, могу послати до 5. новембра на мејл адресу Канцеларије за младе savskivenackzm@gmail.com или antonicd@savskivenac.rs Одељења за друштвене делатности и информисање или донети лично у Улицу кнеза Милоша број 47 (КЗМ), односно 69 (Душко Антонић соба 34).
 
  
20-10-2014
СЕЋАЊЕ НА УЧИТЕЉА КОЈИ ЈЕ СПАСАО МОСТ
Откривена спомен плоча Миладину Зарићу у Карађорђевој улици

У склопу обележавања 70-годишњице ослобођења Београда, Градска општина Савски венац поставила је у Карађорђевој улици спомен-плочу у знак сећања на учитеља Миладина Зарића који је последњег дана рата спасао од рушења стари савски мост.
Плоча је постављена на фасади зграде број 69, у којој је Миладин Зарић живео и са прозора свог стана гледао како Немци минирају мост. И док су се последњи од њих повлачили преко њега, он је, ризикујући живот, журио да прекине каблове који су водили до експлозива.
Спомен плочу су у понедељак 20. октобра свечано открили председник ГО Савски венац Душан Динчић и унук храброг учитеља Александар Зарић, који је специјално за ту прилику дошао из Париза у ком живи од рођења.
 
  
17-10-2014
РЕНОВИРАНА СПОМЕН-ПЛОЧА У ГЕПРАТОВОЈ
На Савском венцу поводом Дана ослобођења

Седамдесетогодишњица ослобођења Београда и Савског венца свечано је на овој општини обележена у петак 17. октобра. Тога дана, у сали ГО Савски венац, одржана је Свечана академија на којој је говорио Зденко Дупланчић, борац Прве пролетерске бригаде, учесник битке за ослобођење Бепограда и председник Општинске организације СУБНОР-а. Том приликом подељене су и Повеље и Захвалнице за сарадњу са општинском борачком организацијом, а посебно Признање уручено је Душану Динчићу, председнику општине Савски венац. У културном програму тим поводом, уз документарни филм о ослобађању Београда, учествовали су чланови Певачке групе КУД „Абрашевић“, хор Музичке школе „Станислав Бинички, те хор и оркестар ОШ „Војвода Мишић“.
Нешто после тога, истог дана, председник општине Душан Динчић и председник борачке организације Зденко Дупланчић, уз подршку чланова „Абрашевића“, открили су реновирану спомен-плочу у улици Адмирала Гепрата, преко пута Вазнесењске цркве, на месту где је, борећи се приликом ослобођења Београда против јаког нерпијатељског упоришта, погинуло 28 црвеноармејаца.
 
  
14-10-2014
БРАЋА ТЕОФИЛОВИЋ У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

Градска општина Савски венац, Кућа краља Петра и Фонд "Исидора Секулић" позивају Вас на вече са Браћом Теофиловић, у склопу пројекта "Исидора нас слуша", у среду, 15. октобра 2014, у 19 часова, у Кући краља Петра, Васе Пелагића 40, на Сењаку.
Програм је конципиран као разговор са уметницима о њиховом стваралаштву, размишљањима и животу. У програму учествују: Радиша Теофиловић, Ратко Теофиловић и Лаура Барна, аутор пројекта "Исидора нас слуша".
Браћа Теофиловић, уметници изузетних вокалних способности, негују српску и балканску традиционалну музику и предстваљају нашу музичку баштину епске и лирске прошлости, са бурном историјом Балкана, на концертима широм света.


 
  
09-10-2014
ПОДЕЛА ПАКЕТА ИЗБЕГЛИЦАМА
У четвртак 9. октобра, представници Градске општине Савски венац, предвођени Владимиром Новаковићем, замеником председника општине, делили су пакете хране избеглицама и интерно расељеним лицима са своје територије.
Ово је била друга таква додела пакета ове године, које је овога пута добило 65 породица. Као и прошли пут, подела је у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције и обављена испред просторија МЗ „Слободан Пенезић Крцун“ у Улици Александра Костића.
 
  
09-10-2014
ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА НА ТОПЧИДЕРСКОМ ВЕНЦУ

ГО Савски венац традиционално је, у оквиру Европске недеље мобилности и Локалног еколошког акционог плана, обележила "Дан без аутомобила" и "Дан заштите озонског омотача", а уз помоћ Београдског еколошког центра. Циљ акције био је, као и увек, да се скрене пажња на загађење ваздуха и промовишу здрави стилови живота коришћењем алтернативних превозних средстава. Тим поводом, у понедељак 22. септембра, улицa Топчидерски венац била је затворена за саобраћај, а општина се у овој акцији придужила градовима широм Европе. Покровитељ програма за младе средњошколце са територије општине под називом "За лепши Београд-укључии се и ти" била је Градска управа града Београда - Секретаријат за заштиту животне средине.
У оквиру програма традиционално је реализован едукативно-забавни еколошки програм за 100 предшколаца из ПУ Савски венац који је отворен еколошком драмском радионицом на тему алтеранативне мобилности у извођењу ПОД Театра, након чега је следила радионица Завода за заштиту природе Србије и забавно аниматорски програм УГ Маслачак. За средњошколце је реализован едукативни еко-програм који је водио Београдски еколошки центар. Након едукативног и такмичарског дела, где су освојене награде за вожњу бродом и посету планетаријуму, одржана је показна вежба на зебри коју је извео Црвени крст Савског венца. Сви учесници акције имали су прилику и да се упознају са активностима Коњичког клуба Сингидунум и да се возе кочијом дуж улице затворене за саобраћај. Акцију су подржали МУП и Паркинг сервис.
 
  
08-10-2014
ПРОСЛАВА ДАНА СТАРИХ НА САВСКОМ ВЕНЦУ

У среду, 1. октобра, у Свечаној сали Градске општине Савски венац одржана је свечаност поводом Међународног дана старих. Дану посвећеном својим најстаријим житељима, општина Савски венац, као једна од најстаријих у Србији, већ годинама посвећује дужну пажњу.
Старије житеље општине, а међу њима и бројне активисте савсковеначких месних заједница, поздравили су: председник општине Душан Динчић и чланица Општинског већа др Мирјана Велимировић. Дружење је настављено уз програм фолклорног ансамбла и певачке групе КУД „Абрашевић“, једног од најстаријих и најугледнијих у Србији, чији председник, уједно и заменик председника Скупштине општине Савски венац, Предраг Кузмановић је пред почетак концерта такође поздравио све присутне.
 
  
29-09-2014
РОК-СПЕКТАКЛ НА ОТВАРАЊУ
СВУРФ 2014. почиње 27. новембра

Осми по реду Савсковеначки урбан фест – СВУРФ 2014. биће свечано отворен рок-концертом у Великој сали СКЦ-а у четвртак 27. новембра. Већ два дана касније, у суботу и недељу, 29. и 30. новембра на програму је позоришни маратон у Театру 78, а за уторак 2. децембра планирано је отварање изложбе ликовних радова у Кући краља Петра, која ће трајати до 14. децембра. Негде око 20. децембра, поново у Театру 78, биће одржано Завршно вече СВУРФ-а, када ће наступити неки од најбољих и када ће бити подељене дипломе и награде најбољима и најзапаженијима у све три области.
Поменути термини тек што су уговорени и још увек су оквирни, али уколико дође до малих померања (за дан-два) учесници ће о томе бити благовремено обавештени.
За сва детаљнија обавештења заинтересовани се могу јавити главном организатору СВУРФ-а Душку Антонићу на телефон(е): 011/2061-889 или 064/861-60-63, као и преко e-maila antonicd@savskivenac.rs.
Пријаве за све три области примаће се до краја октобра, а крајњи рок и место предаје ликовних радова објаввићемо накнадно.

 
  
23-09-2014
РАНЧЕВИ СА ПРИБОРОМ У „СТЕФАНУ ДЕЧАНСКОМ“
Поклони за ђаке прваке у Школи за оштећене слухом

Након шест основних школа које су посетили првог школског дана и две специјалне које су обишли који дан касније, представници Градске општине Савски венац обишли су 15. септембра и Школу за оштећене слухом – наглуве „Стефан Дечански“ и њеним ђацима-првацима уручили поклоне поводом почетка школовања. Челници општине, предвођени председником Душаном Динчићем и чланицом Општинског већа др Мирјаном Велимировић, уручили су најмлађим ученицима ове угледне школе ранчеве са школским прибором, уз приредбу коју су за њих припремили њихови старији школски другари, а којом су уједно показали шта све могу да науче и постигну упркос свом хендикепу. А могу много, па и да глуме, рецитују, играју и уживају у свему томе.
 
  
23-09-2014
РАНЧЕВИ СА ПРИБОРОМ У „СКАЛИ“ И „ХЕРЦОГУ“
Поклони за ђаке прваке у специјалним основним школама

Након шест основних школа које су посетили првог школског дана представници Градске општине Савски венац обишли су 11. септембра и две специјалне основне школе на својој територији и њиховим ђацима-првацима уручили поклоне поводом почетка школовања, које у овим школама почиње неки дан касније. Руководиоци општине, међу којима и председник скупштине Ненад Константиновић, начелник Општинске управе Бранислав Пејчић и чланица Општинског већа др Мирјана Велимировић, уз приредбу коју су за ђаке-прваке припремили њихови старији школски другари, уручили су ранчеве са школским прибором ученицима школе „Антон Скала“, да би потом, истим поводом и с истим поклонима, обишли и одељење ОШ „Др Драган Херцог“ у Сокобањској улици, где се школују деца на болничком лечењу.
 
  
05-09-2014
ДОБРО ОПШТЕ СТАЊЕ – НОВЕ ТРИБИНЕ СА ДЕЦОМ НА ТЕМУ ДРОГА И НАСИЉА НА ИНТЕРНЕТУ
Састанак посвећен безбедности у школама на Савском венцу

Градска општина Савски венац организовала је данас састанак директора свих основних и средњих школа и њихових заменика, са своје територије, са службеницима Полицијске станице Савски венац задуженим за безбедност ђака.
Са стране организатора присутни су били чланови Општинског већа др Мирјана Велимировић и Бранимир Гајић, задужен за школство на овој општини, док су испред Полицијске станице Савски венац састанку присуствовали Радован Гатарић, командир полицијске испоставе задужен за сарадњу са школама и Бранка Ђорђевић из Одељења за малолетничку деликвенцију.
Командир Гатарић нагласио је да је стање у школама боље јер је ПС Савски венац у протеклих годину дана имала занемарљив број интервенција у самим школама – свега осам случајева у скоро тридесет основних, средњих, специјалних или интернационалних школа на овој општини.

Најављен је почетак новог циклуса трибина са ђацима и родитељима са темама превенција алкохолизма, превенција злоупотребе опојних дрога и трговине децом, спречавање насиља преко интернета и злоупотребе друштвених мрежа.

Директори школа изнели су своје појединачне примере, који су се искључиво тицали повећања саобраћајне безбедности у окружењу својих школа, попут Четврте гимназије у Драјзеровој или Интернационалне школе у Темишварској улици, где нема адекватних успоривача моторног саобраћаја, док Специјалној школи Антон Скала недостаје саобраћајно решење за гужву у улици Чајковског услед чега често не функционише потпуно превоз деце са посебним потребама који финансира општина Савски венац.
 
  
08-08-2014
"БАВИМО СЕ СПОРТОМ И УЧИМО ЕНГЛЕСКИ“
Бесплатан летњи програм за ученике са Савског венца

Центар за развој образовања и стваралаштва "Cros-Educ"- у сарадњи са Gradskom општином Савски венац, Школом страних језика "Ђуро Салај" и позориштем "Театар 78" организује бесплатан програм рекреације и креативну радионицу енглеског језика за децу и младе под називом "Бавимо се спортом и учимо енглески".
Програм ће бити реализован радним данима од 11. августа до 5. септембра у терминима од 18 до 20 часова у адаптираном простору за рекреацију и едукацију позоришта "Театар 78", у Ресавској улици број 78.
Пријаве заинтересованих се примају радним данима од 10 до 19 часова путем телефона или мејла: тел: 011/3619 462, 011/3621 614, 063/374-666,
e-mail: jezici@eunet.rs
БРОЈ МЕСТА ЈЕ ОГРАНИЧЕН!
 
  
 
 •  
 
 
 
 • КРШТЕНИЦЕ+ДРЖАВЉАНСТВО
 • ВЕНЧАНИЦЕ
 • УМРЛИЦЕ
 • УПЛАТНИЦА
 

ЈМБГ
Име и презиме
Име оца
Име мајке
Девојачко презиме (за удате)
Болница рођења
Врста документа
Сврха издавања документа
Контакт телефон
Мобилни телефон
e-mail адреса
Општина доставе документа
Адреса на коју желите да се пошаље документ
НАПОМЕНА: На основу Закона о матичним књигама, члан 41. став 1. увид у матичне књиге, као и списе на основу којих је извршен упис у матичне књиге, дозволиће се лицу на које се ти подаци односе, члану његове уже породице, усвојитељу или старатељу, а другим лицима на начин и под условима утврђеним законом који уређује заштиту података о личности и законом који уређује права на приступ информацијама од јавног значаја.
 • За извод из књиге рођених,венчаних и умрлих потребно је платити административне таксе (републичку таксу 400 дин.) + цену услуге од 360 дин (укључујући ПДВ).
 • За извод из књиге рођених,венчаних и умрлих ма међународном обрасцу потребно је платити административне таксе (републичку таксу 650 дин.) + цену услуге од 360 дин (укључујући ПДВ).
 • За уверење из књиге држављана потребно је платити административне таксе (републичку таксу 700 дин.) + цену услуге од 360 дин (укључујући ПДВ).
 • Изводи се уручују у року од 2 - 5 дана за лица са пребивалиштем на територији Града Београда-куриром. За лица са пребивалиштем ван територије Београда изводи се достављају путем поште,а рок доставе зависи од ажурности поште.
 • Административне таксе се не плаћају за социјална давања, за дечији додатак, за упис у школу или факултет, за регулисање војне обавезе, за заснивање радног односа и за пријаву новорођеног детета у матичне књиге.
 • Таксе и трошкови доставе плаћају се куриру приликом преузимања извода.
 • Детаљније информације можете добити и на телефоне 360-2-380
 • Документа можете поручити и позивањем говорног аутомата ПТТ 011/3607-711
ВАЖНА НАПОМЕНА: Уколико користите InternetExplorer горњу форму попуните латиницом и без карактера ŠĐČĆŽšđčćž, а ако користите неки други програм за интернет, као нпр. Firefox или Opera можете захтев унети било којим писмом, по вашој жељи. 
Municipality profile in English


ИЗВОДИ
Изводе из матичних књига можете наручити путем телефона
360-2-380 или овде ->


Регулациони планови
 


ГИС
географски информациони систем


ВАЖНО
активности општинске управе


ФИНАНСИЈЕ
  
 • ЧАСОПИС
 • СКУПШТИНА
 • МЛАДИ
 
Овде можете преузети примерке општинског часописа "Савски венац" и специјалних издања у PDF формату
 
 
Get Adobe Flash player