8:01:21
Тачно време
6°C
Температура у Београду
 
ВРЕМЕ ДАНАС

Време у Београду
   у 7:30 h

Температура 6°C
Притисак 1013 mbar
Влажност ваздуха 81%
Ветар 14 km/h
 
Време сутра:  6 ÷ 13 °C
 
MILD home project

MILD info punkt

Локални акциони план за младе 2015-2020
Стратешки план развоја општине

Помоћ лицима који имају правни интерес у ХрватскојЕнергетска ефикасност

HINT

Подршка локалним самоуправама у Србији у процесу европских интеграција

 
 • РАДНО ВРЕМЕ
 

Радно време Општинске управе је од 8,00 до 16,00 часова (од понедељка до петка).
Издавање извода из матичних књига и уверења о држављанству врши се од 8,00 до 17,00 часова у анексу зграде.
 

 
 • У ЖИЖИ
 • АКЦИЈЕ
 • О НАМА
 


ЈАВНИ УВИД у Нацрт плана детаљне регулације подручја између Аутопута, комплекса Београдске индустрије пива и безалкохолних пића, комплекса железничке станице „Београд – Центар” и дела планиране саобраћајнице првог реда – „Трансверзале”, градска општина Савски венац, обавиће се у згради Градске управе града Београда, у Улици 27. марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену) од 9. марта до 7. априла 2015. године, сваког радног дана од 9 до 18 часова.
ЈАВНА СЕДНИЦА Комисије за планове Скупштине града Београда, одржаће се у згради Градске управе града Београда, у Ул. 27. марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену), 30. априла 2015. године, у 13 часова. У току јавне седнице, сва присутна физичка и правна лица која су поднела примедбе у вези са Нацртом плана у писаном облику, могу образложити примедбе пред Комисијом за планове Скупштине града Београда.
Заинтересована лица могу, током јавног увида, своје примедбе на планирана решења, у писаном облику, да доставе Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове, преко писарнице у Улици 27. марта бр. 43-45, најкасније до 7. априла 2015. године.
У току јавног увида, Нацрт плана биће изложен и на сајту града Београда www.beograd.rs у рубрици "Градски огласи, конкурси и тендери".

ТРЕЋИ ЈАВНИ ПОЗИВ
за доделу помоћи за куповину три домаћинства са окућницом за побољшање услова становања интерно расељених лица док су у расељеништву
Текст позива
Позив
избеглицама из Босне и Хрватске да се евидентирају за стамбено збрињавање
Текст позива
ЈАВНА РАСПРАВА
о обављању трговине на мало са покретних средстава и опреме


Текст позива
Извод из статута града Београда, који се односи на послове градске општине
Амандман на предлог одлуке

ЈАВНИ ПОЗИВ
за давање у закуп на одређено време са могућношћу куповине 38 стамбених јединица намењених за решавање стамбених потреба избеглица на територији града Београда


Текст јавног позива
Образац за пријављивање
ИзјаваЈАВНИ ПОЗИВ
За доделу помоћи за куповину домаћинства са окућницом за побољшање услова становања интерно расељених лица док су у расељеништву


Текст јавног позива
Захтев за пријављивање
Изјава

Департман за саобраћај Факултета техничких наука у Новом Саду реализује студију "Истраживање ставова учесника у саобраћају о ризицима у саобраћају у Србији, дефинисање методологије, кључних проблема и праваца деловања", финансиране од Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.
У земљама Европске уније препозната је озбиљност проблема и важност праћења ставова о ризицима у друмском саобраћају на свим нивоима организовања (република, градови, општине, односно окрузи или полицијске управе).
Градска општина Савски венац подржава нове тенденције у овој области и активно учествује у поменутој акцији.


Учествујте у анкети о безбедности саобраћаја

У периоду од 29. септембра до 28. октобра 2014. године на јавни увид биће изложени Нацрт просторног плана подручја посебне намене уређења дела приобаља града Београда - подручје приобаља реке Саве за пројекат ''Београд на води'' и Извештај о стратешкој процени утицаја Просторног плана подручја посебне намене уређења дела приобаља града Београда - подручје приобаља реке Саве за пројекат ''Београд на води'' на животну средину.
План је изложен на јавни увид односно сваког радног дана од 9:00 до 14:00 часова у згради Градске управе града Београда, Трг Николе Пашића 6, као и на интернет адреси Републичке агенције за просторно планирање.
У току трајања јавног увида, сваког четвртка у периоду од 11:00 до 14:00 часова у згради Градске управе града Београда, Трг Николе Пашића 6, заинтересованима ће бити омогућено пружање додатних информација о предметном планском документу.
Јавна презентација Нацрта Просторног плана и Извештаја о стратешкој процени утицаја биће одржана у великој сали Градске управе града Београда, у понедељак 13. октобра 2014. године, Трг Николе Пашића 6, у 12:00 часова.
Примедбе на Нацрт Просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја, заинтересована физичка и правна лица могу доставити у току трајања јавног увида, искључиво у писаном облику, поштом или на писарници органа локалне самоуправе, или Републичкој агенцији за просторно планирање, закључно 28. октобра 2014. године, на следеће адресе:
• Град Београд, Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове (преко писарнице) 27. марта 43-45, 11000 Београд, или
• Републичка агенција за просторно планирање, Краља Милутина број 10а, 11000 Београд.
(информација преузета са сајта Републичке агенције за просторно планирање http://www.rapp.gov.rs/ )


Нацрт плана детаљне регулације трга Славија, градске општине Врачар и Савски венац изложен је на јавном увиду у згради Градске управе, у Улици 27. марта бр. 43-45 (сала II у сутерену), у периоду од 20. августа до 19. септембра 2014. године, сваког радног дана од 9 до 18 часова.
У овом периоду грађани имају могућност увида у Нацрт плана и давања примедби на предложена решења. По зваршеном јавном увиду одржаће се јавна седница 30. септембра 2014. године у 13 часова у згради Градске управе, у Улици 27. марта бр. 43-45 (сала II у сутерену).

ЈАВНИ ПОЗИВ
ради учешћа на конкурсу за доделу помоћи при куповини огрева или за једнократну новчану помоћ социјално угроженим породицама избеглица и интерно расељених лица на територији градске општине Савски венац

Преузмите пун текст јавног позива

ЈАВНИ ПОЗИВ
за доделу помоћи за куповину домаћинства са окућницом за побољшање услова становања интерно расељених лица док су у расељеништву

Преузмите пун текст јавног позива

Преузмите захтев за пријављивање

Преузмите образац изјаве
БЕСПЛАТАН програм за основце и средњошколце - "Бавимо се спортом и учимо енглески"
"CROS-ЕDUC"- Центар за развој образовања и стваралаштва у сарадњи са општином Савски венац, Школом страних језика "Ђуро Салај" и позориштем "Театар 78" организује БЕСПЛАТАН програм рекреације и креативну радионицу енглеског језика за децу и младе под називом "Бавимо се спортом и учимо енглески".
Програм ће бити реализован радним данима од 11. августа до 05. септембра у термину 18-20 часова у адаптираном простору за рекреацију и едукацију позоришта "Театар 78", у Ресавској78.
Рекреација и креативне радионице из енглеског језика су намењене трима старосним групама: деци од I до IV разреда основне школе, од V до VIII разреда и младима од I до IV разреда средње школе.
Спортске активности укључују корективну гимнастику, елементарне игре – такмичења, вежбе координације, спретности, окретности, прецизности, брзине, групне игре, атлетске вежбе, вежбе флексибилности, скочности и брзине, вежбе концентрације, спортске игре и рекреацију.
У оквиру језичке радионице најмлађи се упознају са основама енглеског језика, а старијим основцима и средњошколцима се нуди помоћ у савладавању школског градива, као и унапређење постојећег знања граматике и вокабулара, кроз описивање искустава, изражавање мишљења и дискусије. Распоред активности је комбинован, наизменично се смењују језичка радионица и спортске активности, чиме се постиже развијање психичких и физичких способности на забаван и динамичан начин.
Циљ овог програма је да се код деце развије жеља за учењем страних језика, а да се притом не запостави физичка активност, која би допринела здравијем начину живота.
Пријаве радним данима од 10 до 19 часова путем телефона или мејла:
тел: 011/3619 462, 011/3621 614, 063/374-666
e-mail: jezici@eunet.rs
БРОЈ МЕСТА ЈЕ ОГРАНИЧЕН!
Малешко брдо
Погледајте Power point(6.3MB) презентацију Плана детаљне регулације подручја између Булевара ослобођења, Звечанске, дела Гучевске, Булевара кнеза Александра Карађорђeвића, Булевара војводе Путника, аутопута и саобраћајне везе преко аутопута са Делиградском до Бирчанинове улице
Општина Савски венац позива све заинтересоване са територије општине да узму учешће у локалној акцији "НајЗЕЛЕНО"
Бирамо "НајЗЕЛЕНО" у осам категорија:
1. Нај- зелена површина око стамбене зграде (блоковско зеленило),
2. Нај- зелена површина испред пословног објекта,
3. Нај-балкон,
4. Нај-зелена површина школске установе,
5. Нај- зелена површина предшколске установе,
6. Нај-зелена површина амбасаде,
7. Нај-прозор,
8. Нај-парк.


Позивамо Вас да се пријавите, покажете своје НајЗЕЛЕНО и постанете инспирација својим суседима за још лепши и пријатнији Саваки венац.
Приликом пријаве за конкурс потребно је доставити фотографије ваше зелене површине, не старије од 2 месеца, име и презиме особе за контакт, адресу и телефон.
Пријаве доставити на адресу Кнеза Милоша бр 69 ,Одељење за друштвене делатности, информисање и месну самоуправу-ЕКОЛОГИЈА или на e-mail najzeleno@gmail.com.
Рок за пријаву је 5.јун 2013.године.
Најбољи у првих пет категорија на локалном нивоу представљаће општину Савски венац на градском такмичењу у оквиру једанаесте традиционалне Акције,,ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД", у 2013. години.

контакт:
Градска општина Савски венац
Александра Имширагић-Ђурић, самостални стручни сарадник за послове заштите животне средине
Одељење за друштвене делатности, информисање и месну самопуправу
011/2061-709
Последња прилика за стамбено збрињавање бивших носилаца станарског права у Хрватској ван подручја од посебне државне скрби (ППДС)
Сви бивши носиоци станарског права из Републике хрватске могу закључно са 31. августом 2013. године, поднети захтев за стамбено забрињавање на подручју ван ППДС-а.
Информације о критеријумима за доделу помоћи, потребној документацији и начину подношења пријава доступне су на интернет страни Министарства регионалног развоја и фондова Европске уније Републике Хрватске и код повереника за избеглице и миграције ГО Савски венац,Кнеза Милоша 69, телефон 011/2061839 и е-маил: konstantinovskam@savskivenac.rs
Сви подносиоци захтева за стамбено збрињавање у претходном периоду могу се информисати о одлуци по њиховим захтевима на интернет страни Министарства регионалног развоја и фондова Европске уније."Приручник за скупштине стамбених зграда" у издању општине Савски венац, се може потпуно бесплатно преузети са "Google Play" претраживача и инсталирати на мобилне телефоне који имају "Андроид" оперативни систем.Градска општина Савски венац
Ул. Кнеза Милоша 69, Београд
расписује
општи анонимни једностепени конкурс за идејно решење скулптуре Исидоре СекулићКонкурс за доделу Књижевне награде "Исидора Секулић" за 2012. објављен у дневном листу Политика оба издања (београдско издање и издање за унутрашњост) дана 11.01.2013. год. и 12.01.2013. у Културном додатку.

Презентован је пројекат "КА БОЉОЈ ИНТЕГРАЦИЈИ У ЗАЈЕДНИЦИ - Запошљавање интерно расељених лица на развоју социјалних услуга за особе са инвалидитетом" који реализује општина САВСКИ ВЕНАЦ у сарадњи са АПИ-Србије, а кроз пружање услуга ПОМОЋ У КУЋИ и СТАНОВАЊЕ УЗ ПОДРШКУ за особе са нвалидитетом.


Прилог је снимила новинарка РТС-а Биљана Јовичић са екипом 1. програма РТС. Емитован је у Јутарњем програму РТС-а у понедељак,17.09.2012.год.На основу уговора између Комесаријата за избеглице Републике Србије и Градске општине Савски венац о реализацији пројекта: "Помоћ Комесаријата за избеглице РС намењена интерно расељеним лицима кроз пружање подршке локалним акционим плановима" коју реализује Комесаријат за избеглице РС, Комисија за дефинисање критеријума и избор крајњих корисника расписује
ОГЛАС
За доделу средстава намењених у економском оснаживању избеглица и бивших избеглица са територије Градске општине Савски венац кроз доходовне активности за 2012.годинуЈАВНИ УВИД Нацрт плана детаљне регулације комплекса Клиничко–болничког центра између улица: Хероја Милана Тепића, Булевара мира(Булевар кнеза Александра Карађорђевића), Љутице Богдана, Драгорске(Др. Иве Поповића Ђанија) и Сокобањске изложен је на јавном увиду у периоду од 30. јула 2012. до 28. августа 2012. године, сваког радног дана од 9 до 18h, у згради Градске управе, Улица 27. Марта бр. 43 -45. Позивамо грађане да искористе своје право на увид у Нацрт плана.

ЈАВНИ УВИД за Нацрт плана детаљне регулације подручја између Булевара ослобођења, улица Звечанске, дела планиране саобраћајнице првог реда (тзв. "трансферзала"), дела Гучевске, Облаковске и аутопута, Градске општине Савски венац, ће се одржати у згради Градске управе, у Ул.27.марта бр.43-45, (сала 2 у сутерену), у периоду од 29. фебруара до 30. марта 2012 године. Информације о предложеним решењима даваће представник обрађивача, уторком и четвртком од 12 до 18 часова.  
ЈАВНА СЕДНИЦА Комисије за планове Скупштине града Београда одржаће се у згради Градске управе, у Ул.27.марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену), 24. априла 2012 године, у 13 часова. У току јавне седнице, сва присутна физичка и правна лица која су поднела примедбе у вези са Нацртом плана, у писаном облику, могу образложити примедбе пред Комисијом за планове Скупштине града Београда.
Заинтересована лица могу током јавног увида своје примедбе на планирана решења, писмено доставити Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове, Београд Ул. 27.марта бр.43-45 до краја јавног увида.

 
 
 • ВЕСТИ
 • ПИСМО ПРЕДСЕДНИКА
 
 

23-03-2015
ЗБРИНУТЕ ЈОШ ДВЕ ИЗБЕГЛИЧКЕ ПОРОДИЦЕ СА САВСКОГ ВЕНЦА

Ради успешног наставка спровођења Регионалног стамбеног програма, који има за циљ да стамбено збрине најугроженије избегличке породице у Републици Србији, у Градској општини Савски венац потписани су 20. марта уговори са две избегличке породице, које су тако дошле до сеоских домаћинстава у Гроцкој, односно у Крагујевцу. У склопу акције која се спроводи заједно са Комесаријатом за избеглице, уговоре је у име општине Савски венац потписао њен председник Душан Динчић, а након четири слична уговора потписана крајем прошле године тиме су решени прпоблеми шест избегличких породица са боравиштем или пребивалиштем на овој општини.
 
  
18-03-2015
ИЗЛОЖБА КОСОВКЕ МАРИНКОВИЋ У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

У понедељак, 23. марта у 19 часова, у Кући краља Петра, установи културе ГО Савски венац, биће отворена самостална изложба сликарке Косовке Маринковић.
На овој изложби ауторка ће представити публици дела из циклуса "Мој чаробни свет", насталА на темељима холандско-фламанског сликарства 17. и 18. века и циклуса "Љубав" – „свет плаветнила, свет под морем". Сва изложена дела настала су 2014. и 2015. године.
Изложбу ће отворити Нада Благојевић, историчар уметности. У музичком делу програма наступиће Софија Главичић, виолина, млади таленат, добитница првих награда на многобројним домаћим и међународним такмичењима, уз клавирску пратњу професорке Ана Весков.
Изложба ће за посетиоце бити отворена до 28. марта, радним данима и суботом од 12 до 19 часова. Улаз је слободан.
 
  
18-03-2015
КОНЦЕРТИ МЛАДИХ УМЕТНИКА У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

У четвртак, 19. марта у 19 часова, одржаће се концерт из циклуса "Свет флауте" који Кућа краља Петра организује у сарадњи са Музичком школом "Јосип Славенски". Наступиће ученице одсека за флауту, из класе професора Љубомира Димитријевића: Миа Брвар, Милица Јончић, Ана Николић и Валентина Станојевић.
На Програму су: Дебиси, Хендл, Тобер, Моцарт, Блодек, Димитријевић, Бах, Борне, Озгијан.

У петак, 20. марта у 19 часова, у Кући краља Петра,
установи културе ГО Савски венац, концерт ће одржати полазници Арт Линк - - Societe Generaleле циклуса за младе таленте. Ово је један у низу концерата који АртЛинк и Кућа краља Петра реализују заједно промовишући најбоље младе музичаре. На концерту ће наступити најмлађи солисти, добитници престижних награда, а публика ће бити у прилици да чује музику за флауту, гитару, виолину, чело и клавир. На програму ће се бити изведена позната дела као што су Монтијев чардаш за виолину и Шубертов емпромпти. Клавирски сарадник биће Уки Оваскаинен.
Улаз на оба концерта је слободан.
 
  
10-03-2015
ПОДНЕТА ИНИЦИЈАТИВА ЗА УЛИЦУ БРАНЕ МИЛИНОВИЋА

Председник општине Душан Динчић са колегама из Демократске странке, члановима најужег општинског руководства, међу којима је и начелник општинске управе Бранислав Пејчић, као и чланови Општинског већа: др Мирјана Велимировић, Бранимир Гајић и Душан Јефтић, покренуо је 9. марта у просторијама Скупштине Београда, званичну иницијативу да улица Прокопачко друго сокаче добије назив Улица Бранивоја Бране Милиновића.
У тој улици на Малешком брду Брана Милиновић живео је до 9. марта 1991. године када је трагично страдао као једна од две жртве деветомартовских дешавања. Уз иницијативу за промену назива ове улице истовремено је предложено и да се на кући у којој је живео постави спомен-плоча. Брана је тада имао само 17 година и да није страдао данас би имао 41, можда и децу својих тадашњих година, а ето остаће упамћен као трагична и бесмислена жртва антирежимских демонстрација. Улица са његовим именом и плоча на кући у којој је живео убудуће ће подсећати на овог трагично страдалог момка.
 
  
10-03-2015
ДЕВЕТИ ОСМОМАРТОВСКИ БАЗАР НА САВСКОМ ВЕНЦУ

Одељење друштвених делатности ГO Савски венац организовало је у петак 6. марта девети по реду Осмомартовски ученички базар - продајну изложбу ђачких рукотворина, која се традиционално сваке године одржава поводом Дана жена.
Ове године учествовало је 14 школа са Савског венца: шест основних, пет средњих и три специјалне.
Иако је осам претходних година Базар увек организован на платоу испред општинске зграде, у Кнеза Милоша 69, овога пута, због лошег времена пресељен је у општинску салу у којој је младим продавцима свакако било лепше и угодније. А што се тиче продаје, потенцијалних купаца је свакако било мање него што их обично има у иначе прометној Улици кнеза Милоша.
Од 11 до 14 часова ученици су изложили и на продају понудили своје занимљиве и разноврсне радове, што је радницима Општине Савски венац и понеком из околних установа и институција олакшало избор осмомартовских поклона.

 
  
19-02-2015
СТАМБЕНО ЗБРИЊАВАЊЕ ИЗБЕГЛИЦА

Ради успешног наставка спровођења Регионалног стамбеног програма, који има за циљ да стамбено збрине најугроженије избегличке породице у Републици Србији, Градска општина Савски венац позива све избеглице и бивше избеглице из БиХ и Хрватске, са боравиштем или пребивалиштем на овој општини, да се од 18. фебруара до 18. марта евидентирају код повереника за избеглице у Улици Кнеза Милоша број 69. Овај позив односи се како на већ евидентиране, тако и на избеглице које до сада нису евидентиране.
Избегличке породице које у власништву имају плац или стамбени објекат коме је потребна адаптација треба да понесу документацију коју поседују како би се могло утврдити да ли испуњавају услове за тражену помоћ.

 
  
19-02-2015
ПРОСЛАВА ЗА ПАРОВЕ СА ДУГИМ БРАЧНИМ СТАЖОМ
Дан заљубљених на Савском венцу

У великој сали Градске општине Савски венац, у петак, 13. фебруара, пред Дан заљубљених, седму годину за редом је организована свечаност за брачне парове са најдужим брачним стажом, који су житељи Савског венца.
У госте општини дошли су парови са Савског венца са 50 и више (чак и до 68) година брачног стажа. Уз пригодан културни програм(Група певача КУД "Абрашевић" са солисткињом опере Народног позоришта Тањом Андрић)том приликом су најдуговечнији парови добили и лепе поклоне које су им уручили челници њихове општине. Ове године је општина Савски венац имала част да поводом прославе 50 година брака поздрави и Ђорђа Марјановића, некадашњу велику југословенску, али и светску поп - звезду.
 
  
29-01-2015
ШКОЛСКА СЛАВА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА У СВИМ САВСКОВЕНАЧКИМ ШКОЛАМА

Већ по традицији Школска слава – Свети Сава свечано је прослављена у свим савсковеначким школама. И у свакој од њих је, већ по договореном распореду, био и неко од општинских руководилаца.
Душан Динчић, председник општине био је Домаћин славе у Угоститељско-туристичкој школи, где је осим сечења славског колача са Оцем Петром, старешином Саборне цркве и Сенком Пантић, директорком школе, уручио и Светосавске повеље најбољим ученицима ове школе у протеклој години, да би потом примио и Захвалницу за вишегодишњу лепу сарадњу Општине са Угоститељско-туристичком школом.
Пре Свечане академије Душан Динчић и Зоран Коцић, члан Општинског већа и представник општине у Школском одбору ове угледне и успешне школе, обишли су Кабинет за наставу страних језика, чије је опремање финансирала општина Савски венац, а чије се „пуштање у рад“ очекује за десетак дана.
 
  
22-01-2015
ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА МИЛЕ РИСТИЋ - КАО НАГРАДА СВУРФ-А

У среду, 21. јануара у Кући краља Петра отворена је самостална изложба Милице Миле Ристић, студенткиње треће године Факултета ликовних уметности у Београду, на одсеку за сликарство, у класи проф. Милете Продановића. Шансу да има самосталну изложбу у овој реномираној галерији Мила Ристић је освојила као Награду на ликовној изложби Савсковеначког урбан феста - СВУРФ-а 2013. године. На овом фестивалу стваралаштва младих талената који традиционално, већ осам година, организује општина Савски венац, Мила је побеђивала већ три пута, још од времена кад је била средњошколка и прва је, али свакако не и последња, која је добила овакву награду, захваљујући пре свега својим сјајним радовима и зрелом ликовном изразу. На отварању изложбе говорили су: Владимир Новаковић, заменик председника општине Савски венац, Душко Антонић, оснивач и организатор СВУРФ-а и Владан Царичић, директор београдске агенције „TalentBox“, нико од њих не пропустивши да истакне значај самог СВУРФ-а и почетак лепе традиције да се и на овакав начин пружа шанса младим талентима. А Мила Ристић то свакако јесте и пред њом је свакако изгледна уметничка каријера у којој ће, ма где буде излагала (надајмо се и у најреномиранијим светским галеријама) увек писати да је прву изложбу имала у Кући краља Петра и да је прву шансу „заслужила“ на СВУРФ-у.
На својој првој самосталној изложби Мила Ристић је представила цртеже и колаже, а изложба ће за посетиоце бити отворена до 28. јануара, сваког дана од 12 до 18 часова.

 
  
16-01-2015
ИЗЛОЖБА У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА КАО НАГРАДА СВУРФ-А

У среду, 21. јануара у 18 часова, у Кући краља Петра биће отворена самостална изложба Милице Миле Ристић, студенткие треће године студија Факултета ликовних уметности у Београду, на одсеку за сликарство, у класи проф. Милете
Продановића.
Шансу да има самосталну изложбу у реномираној галерији Куће краља Петра, Мила Ристић је освојила као Награду на ликовној изложби Савсковеначког урбан феста - СВУРФ-а 2013. године. На овом фестивалу стваралаштва младих талената који традиционално, већ осам година, организује општина Савски венац, Мила је побеђивала већ три пута, још од времена кад је била средњошколка и прва је, али свакако не и последња, која је добила овакву награду, захваљујући пре свега својим сјајним радовима и зрелом ликовном изразу.
На својој првој самосталној изложби Мила Ристић ће представити цртеже и колаже, а њена изложба ће за посетиоце бити отворена до 28. јануара, сваког дана од 12 до 18 часова.
 
  
15-01-2015
КОНКУРС ЗА КЊИЖЕВУ НАГРАДУ „ИСИДОРА СЕКУЛИЋ“
Градска општина Савски венац
Фонд „Исидора Секулић“Књижевна награда „Исидора Секулић“ установљена је Одлуком Скупштине општине Савски венац 1967. године, и додељује се сваке године појединцима за успешно књижевно дело.
Услови конкурса су: да дело представља значајно достигнуће остварено у књижевним жанровима којима се бавила Исдора Секулић, да је дело написано на српском језику и објављено у Србиј и да је дело објављено у периоду од 01.01.2014. до 31.12.2014. године
Предлагачи кандидата за Награду могу бити издавачи, културне и друге установе, организације и удружења, групе грађана, појединци и чланови жирија Награде.
Предлог - књижевно дело које конкурише за награду, доставити у три (3) примерка, најкасније до 28.02.2015. године, на адресу:
БГБ – БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА ул. Кнез Михајлова 56.

Информације преко телефона : 2061- 838

 
  
15-01-2015
СПЕКТАКУЛАРНО ЗАВРШНО ВЕЧЕ СВУРФ-А 2014.
Најбољи из све три области СВУРФ-а награђени су на Завршној вечери 23. децембра у Театру 78, уз пригодан програм у ком су наступили неки од најатрактивнијих учесника музичког и позоришног дела фестивала.
Пред препуном салом у којој се збило преко 500 гледалаца, уз још стотинак оних који су на свој наступ чекали у „бек- стејџу“, Завршно вече је отворио председник општине Душан Динчић, захваливши се свима који су фестивал организовали, као и наставницима који су са децом радили у припреми њиховог наступа, али и родитељима и пре свега самим учесницима који су својим наступима увеличали осми по реду СВУРФ, изразивши своју наду да ће овај фестивал трајати и у наредним деценијама и да ће једног дана на њему учествовати и деца садашњих учесника.
Тешко је и неупутно на овом месту набрајати све учеснике Завршне вечери који су листом мамили салве аплауза присутних у сали која је у неким тренуцима и хорски певала са њима и аплаудирала у ритму њиховог наступа.
И ако је ишта уопште након такве вечери потребно истицати онда је то предивна атмосфера која је владала не само у сали, него и у холу, у свлачионицама и иза бине, где су сви учесници, у славу културе и лепоте, дисали као један, без трунке сујете и суревњивости, срећни што су део свега тога, што имају прилику да покажу своје таленте и да се међусобно друже, склапају нова познанства и пријатељства.

 
  
 
 •  
 
 
 
 • КРШТЕНИЦЕ+ДРЖАВЉАНСТВО
 • ВЕНЧАНИЦЕ
 • УМРЛИЦЕ
 • УПЛАТНИЦА
 

ЈМБГ
Име и презиме
Име оца
Име мајке
Девојачко презиме (за удате)
Болница рођења
Врста документа
Сврха издавања документа
Контакт телефон
Мобилни телефон
e-mail адреса
Општина доставе документа
Адреса на коју желите да се пошаље документ
НАПОМЕНА: На основу Закона о матичним књигама, члан 41. став 1. увид у матичне књиге, као и списе на основу којих је извршен упис у матичне књиге, дозволиће се лицу на које се ти подаци односе, члану његове уже породице, усвојитељу или старатељу, а другим лицима на начин и под условима утврђеним законом који уређује заштиту података о личности и законом који уређује права на приступ информацијама од јавног значаја.
 • За извод из књиге рођених,венчаних и умрлих потребно је платити административне таксе (републичку таксу 400 дин.) + цену услуге од 360 дин (укључујући ПДВ).
 • За извод из књиге рођених,венчаних и умрлих ма међународном обрасцу потребно је платити административне таксе (републичку таксу 650 дин.) + цену услуге од 360 дин (укључујући ПДВ).
 • За уверење из књиге држављана потребно је платити административне таксе (републичку таксу 700 дин.) + цену услуге од 360 дин (укључујући ПДВ).
 • Изводи се уручују у року од 2 - 5 дана за лица са пребивалиштем на територији Града Београда-куриром. За лица са пребивалиштем ван територије Београда изводи се достављају путем поште,а рок доставе зависи од ажурности поште.
 • Административне таксе се не плаћају за социјална давања, за дечији додатак, за упис у школу или факултет, за регулисање војне обавезе, за заснивање радног односа и за пријаву новорођеног детета у матичне књиге.
 • Таксе и трошкови доставе плаћају се куриру приликом преузимања извода.
 • Детаљније информације можете добити и на телефоне 360-2-380
 • Документа можете поручити и позивањем говорног аутомата ПТТ 011/3607-711
ВАЖНА НАПОМЕНА: Уколико користите InternetExplorer горњу форму попуните латиницом и без карактера ŠĐČĆŽšđčćž, а ако користите неки други програм за интернет, као нпр. Firefox или Opera можете захтев унети било којим писмом, по вашој жељи. 
Municipality profile in English


ИЗВОДИ
Изводе из матичних књига можете наручити путем телефона
360-2-380 или овде ->


Регулациони планови
 


ГИС
географски информациони систем


ВАЖНО
активности општинске управе


ФИНАНСИЈЕ
  
 • ЧАСОПИС
 • СКУПШТИНА
 • МЛАДИ
 
Овде можете преузети примерке општинског часописа "Савски венац" и специјалних издања у PDF формату
 
 
Get Adobe Flash player