Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

09. новембар 2018.

Делегација општине Савски венац у Солуну

Делегација општине Савски венац у Солуну

Делегација Градске општине Савски венац, на челу са чланицом Већа за туризам и културу Данијелом Мирјанић, борави у Солуну поводом учешћа Туристичке организације Савског венца на првом Грчко-српском туристичком форуму, који је одржан данас у Конгресном центру „“Ioannis Vellidis”, у оквиру Сајма “Philoxenia”. На форуму, који је отворио председник Грчко-српске привредне коморе Георгиакос Костас, обратио се и генерални конзул Републике Србије у Солуну, Синиша Павић.

Осим Туристичке организације Савског венца, на Грчко-српском туристичком форуму представиле су се Туристичка организација Београда и Туристичка организација општине Чукарица, а потом је потписан Меморандум о развоју односа пријатељске размене и сарадње између Грчко-српске привредне коморе за индустрију, туризам и мала и средња предузећа Северне Грчке и Туристичке организације Савски венац.

Говорећи о привредним и туристичким потенцијалима Савског венца, Данијела Мирјанић је истакла да потписани меморандум значи јачање сарадње између Грчко-српске привредне коморе и Туристичке организације Савског венца у циљу промоције туристичких потенцијала, као и интензивног рада на развоју туристичке понуде.

-Сматрам да само заједничким снагама можемо доћи до најбољих решења и да ћемо их, подучени обостраним искуствима из праксе, континуирано прилагођавати и унапређивати – рекла је Мирјанић, додајући да ће Туристичка организација Савског венца развијати сарадњу са Грчко-српском привредном комором на различитим пољима од обостране важности.

Током боравка у Солуну трочлана делегација Савског венца ће заједно са осталим гостима из Београда посетити и Међународни сајам туризма "Philoxenia“, на којем Туристичка организација Београда учествује као излагач.