Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

05. децембар 2018.

Наставља се акција бесплатан здравствени преглед уз „Политику“

Наставља се акција бесплатан здравствени преглед уз „Политику“

Лист „Политика“ у сарадњи са Домом здравља „ Савски венац“, а уз подршку општине Савски венац, организоваће у суботу, 8. децембра, акцију бесплатних превентивних прегледа. Заинтересовани читаоци „Политике“ моћи ће да обаве  ултразвучне прегледе штитасте жлезде и трбуха, као и лабораторијске анализе липидног статуса (холестерол, ХДЛ, ЛДЛ, триглицериди).

Прегледи се могу заказати  данас, од 13 до 14 часова, на број телефона „Политике“ 011/330-1758.

Ова акција је важна, подсетила је др Дубравка Миљуш, директорка ДЗ „Савски венац“, јер грађани могу да открију на време здравствени проблем уколико га имају, или да отклоне сумњу ако су мислили да пате од неке болести.

-Заиста смо срећни зато што сваке године с цењеним листом „Политика“ имамо прилике  да организујемо овакве акције које имају велики значај за наше суграђане. Прошли пут смо имали акцију превентивних ултразвучних прегледа дојки и мамографију и код неколико жена смо откили суспектне (сумњиве) промене. Хитно смо их упутили на даље лечење, јер када се болест открије у раној фази, она је излечива у више од 90 одсто случајева. Наш Дом здравља је посвећен пружању квалитетне здравствене услуге на примарном нивоу, уз ефикасно коришћење постојећих ресурса, континуирани рад на унапређењу здравља пацијената и стицању знања и стручности запослених- нагласила је др Миљуш.

Ирена Вујовић, председница општине Савски венац, рекла је да је у претходном периоду на иницијативу ове београдске општине организован низ акција бесплатних превентивних прегледа за грађане у ДЗ „Савски венац“ и Заводу „Железнице Србије“, и да су са задовољством подржали акцију дневног листа „Политика“.

-Овакве акције су од великог значаја за подизање свести о важности превенције као првог корака ка очувању и унапређењу здравља. Велики одзив грађана је свакако показатељ да се свест у друштву о значају превентивних прегледа развија и унапређује- рекла је Вујовићева и додала да за бесплатне прегледе није потребан упут и да могу да их обаве и грађани који немају здравствену књижицу.

Извор: Лист „Политика“

Top