Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

16. децембар 2019.

30 нових платана за зеленији Савски венац

30 нових платана за зеленији Савски венац

Градска општина Савски венац богатија је за 30 нових платана који су данас посађени у улицама Диане Будисављевић и Славка Ћурувије на Дедињу. У акцији озелењавања јавних површина коју Општина реализује у сарадњи са ЈП „Србијашуме“, а уз подршку ЈКП „Зеленило Београд“, учествовали су председник Скупштине ГО Савски венац Немања Берић, чланови општинског Већа Милош Видовић, Урош Трипковић и Страхиња Кукић, као и грађани Савског венца.

 

Немања Берић је истакао значај акција које имају за циљ заштиту животне средине и додао да је заједничка идеја да буде што више зеленила на територији општине.

 

-Нова стабла доприносе квалитетнијем ваздуху у нашем граду. Након Малешке улице у којој је пре неколико дана посађено пет садница, акцију данас настављамо у улицама Диане Будисављевић и Славка Ћурувије. Циљ нам је да омогућимо суграђанима да уживају у лепшем и зеленијем окружењу – рекао је Берић и захвалио ЈП „Србијашуме“ које је обезбедило саднице, као и стручним службама ЈКП „Зеленило Београд“ које су помогле реализацију данашње акције.

 

Саднице платана посађене су и око дечјег игралишта у Улици Славка Ћурувије, где се тренутно изводе радови на проширењу терена за спорт и рекреацију.

 

 

Top