Кнеза Милоша 69, 11000 Београд 011 20 61 700
Градска општина
Савски венац
Архива

25. новембар 2021.

30 НОВИХ САДНИЦА ДРВЕЋА НА САВСКОМ ВЕНЦУ- ОПШТИНА БРИНЕ О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

30 НОВИХ САДНИЦА ДРВЕЋА НА САВСКОМ ВЕНЦУ- ОПШТИНА БРИНЕ О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Општина Савски венац наставила је садњу дрвећа како би било што више зеленила на територији општине, а све у циљу заштите и унапређења квалитета животне средине.

Председник општине Савски венац Милош Видовић и општински функционери уз присуство грађана који су иницирали садњу, посадили су данас 20 стабала црних борова и 10 стабала хималајских кедрова на зеленој површини поред ауто-пута код Облаковске улице.

Тим поводом председник Видовић истакао је непроцењиву вредност коју има свако засађено дрво у процесу побољшања квалитета ваздуха који удишемо.

-Зато је ова акција важна, јер смо данас дали свој допринос у очувању животне средине и личним примером указали на значај подизања еколошке свести. Драго ми је што се често јављају наши суграђани са иницијативама о уређењу зелених површина и на тај начин нас мотивишу да заједно градимо једно здравије друштво које је уједињено око истог циља, а то је очување природе. Наставићемо да наше активности усмеравамо тако да будуће генерације грађана Савског венца буду поносне на велики број дрвореда и зелених површина на територији наше општине- рекао је Видовић.

                                                     

Садња је организована као наставак акције „За зеленији Савски венац“ коју Општина спроводи у континуитету.

Акција  садње спроведена је уз стручну надлежност ЈКП „Зеленило Београд“ под чијом ингеренцијом се налази уређење овог локалитета.

Top